Božović novinara nazvao budalom: Možeš da mi pljuneš pod prozor

193 pregleda 19 komentar(a)
Miodrag Grof Božović, Foto: Beta
Miodrag Grof Božović, Foto: Beta
Ažurirano: 05.12.2015. 13:49h

Nastavlja se "rat" između trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića i srpskih medija.

Crnogorski stručnjak je, kako prenose srpski mediji, danas, osvrćući se na pisanje pojedinih medija nakon poraza u Kupu od Borca (1:5), vrijeđao novinara Mocartsporta Darjana Nedeljkovića sa kojim je i ranije imao sukob, kada je rekao da je "diktirao djevojci koja radi u drugom listu šta da piše".

Grof Božović je u jednom trenutku, pomenutog novinara nazvao budalom, nakon Nedeljkovićevih riječi "da ga bude sram što tako govori".

"Sram tebe bilo budalo". rekao je Božović.

Božović je novinaru kazao da je „vjerovatno bio oslobođen fizičkog i da je u trikou igrao lastiš i školice sa curicama“.

„Uporno objavljujete tekstove protiv mene. Ako neko treba da me vrijeđa, vrijeđaću i ja. Napisao si mi da ču ovaj poraz nositi do kraja života. Vas ne interesuje 16 pobjeda u nizu, nego jedan poraz. Neću ga nositi do kraja života, već sam ga zaboravio i mogu ti reći da sam se sinoć sjajno proveo“, istakao je Božović.

Kada su ušli u polemiku, Božović je poručio novinaru i da "može da mu pljune pod prozor".

Uslijedio je odgovor novinara: „Malo sam obrazovaniji od vas“, prije nego što je portparol Zvezde prekinuo raspravu.

„Navijači nekih drugih klubova su napisali da nisam ni ’G’ od Grofa. Možete da govorite o meni kao treneru i o taktici, ali stalno apostrofirate nadimak Grof i da ja ne znam šta znači biti grof. Ne znam ko od vas poznaje grofa, pa da zna kako bi grofovi trebalo da se ponašaju. Meni je to samo nadimak, nisam ja grof“, dodao je Božović.

On je dodao da igrači psihološki nisu pali poslije poraza od Borca, već novinari.

"Više sam radio da psihološki podignem novinare, jer su oni pali. Igrači nisu jer u fudbalu imate tri rezultata: pobjedu, poraz i neriješeno. Shvatamo da nismo Barselona i da moramo ponekad da izgubimo. Okrenuo bih se na neprofesionalno i nekorektno izvještavanje pojedinih medija. Trener koji dobije crveni karton nema pravo da prisustvuje konferenciji za novinare. Nisam 'zapalio' nigdje, nego sam bio tu", kazao je Božović.

Trener Zvezde je rekao da poslije crvenog kartona protiv Borca nije želio da napusti teren jer je to bio jedini način da protestuje.

Bonus video: