Four-Four-Two: Grof drugi trener u Evropi za novembar, Gvardiola četvrti

Serija koju je napravila Crvena zvezda pod komandnom palicom negadašnjeg trenera Budućnosti odjeknula je u Evropi - čak 16 uzastopnih pobjeda svrtale su Božovića ispred evropskih top-imena.
51 pregleda 4 komentar(a)
Miodrag Božović, Foto: Beta/AP
Miodrag Božović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.12.2015. 17:44h

Crnogorski trener Miodrag Božović Grof drugi je najuspješniji evropski trener za mjesec novembar, izbor je čuvenog londonskog magazina 4-4-2 (Four-Four-Two).

Serija koju je napravila Crvena zvezda pod komandnom palicom nekadašnjeg trenera Budućnosti odjeknula je u Evropi - čak 16 uzastopnih pobjeda svrtale su Božovića ispred evropskih top-imena.

Tako je jedan Pep Gvardiola, trener Bajerna, u istom izboru rangiran dvije pozicije ispod Grofa, odnosno na četvrtom mjestu.

Božovićev izbor nije poremetio ni katastrofalan poraz od čačanskog Borca u Kupu Srbije, koji se desio u decembru - 1:5.

Prvi je trener Olimpijakosa, Portugalac Marko Silva, koji sa pirejskim timom žari i pali u Grčkoj (i u Ligi šampiona je blizu prolaska u osminu finala), dok je na trećem mjestu još jedno ime iz bivše Jugoslavije, Slovenac Matjaž Kek, koji sa Rijekom još nije doživio poraz ove sezone.

Peti je Loran Blan, trener ubjedljivog lidera francuskog prvenstva, Pari Sen Žermena.

Božović je trenutno prvi u Evropi po broju uzastopnih pobjeda u prvenstvu (16), ali i prvi po broju vezanih ligaških mečeva bez poraza (19).

"Four-Four-Two", nazvan po najpopularnijoj formaciji u fudbalu, jedan je od najuticajnihih evropskih magazina. Prvi broj izašao je 1994. godine. Uređuje se u Londonu, a štampa se na deset jezika.

Najuspješniji menadžeri za novembar po izboru magazina "Four-Four-Two":

1. Marko Silva (Olimpijakos, Grčka) - Svih 12 pobjeda u dosadašnjih 12 kola grčke Super lige. Olimpijakos je jedini klub sa stoprocentnim učinkom u Evropu. Na dobrom putu je da se plasira u osminu finala Lige šampiona i eliminiše veliki Arsenal, koji uskoro gostuje u Pireju. Olimpijakosu je za prolaz dovoljan i minimalan poraz.

2. Miodrag Božović (Crvena zvezda, Srbija) - u seriji od 16 pobjeda u prvenstvu, čime je došao na korak od obaranja klupskog rekorda. Bez poraza u prvenstvu Srbije ove sezone.

3. Matjaž Kek (Rijeka, Hrvatska) - lider u Hrvatskoj ispred "dežurnog" šampiona Dinama, bez poraza nakon 18 mečeva u sezoni.

4. Pep Gvardiola (Bajern, Nemačka) - Čak 13 pobjeda na 14 bundesligaških mečeva ove sezone, sjajan i u Ligi šampiona,

5. Loran Blan (PSŽ, Francuska) - "Sveci" nemaju poraz u šampionatu Francuske nakon 16 kola.

Bonus video: