Kineski Đijangsu želi Ibrahimovića

1 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2015. 11:50h

Trener Đijangsu Saintija Dan Petresku rekao je danas da je uprava kineskog kluba spremna da potroši mnogo novca kako bi dovela napadača Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića.

Osvajača kineskog FA kupa, Đijangsu, od 1. januara će preuzeti nova kompanija, a klub će navodno imati 200 miliona dolara da dovede vrhunske evropske igrače, prije svih Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimovićev ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe na kraju sezone, a 34-godišnji švedski reprezentativac nije otkrio da li će poslije toga nastaviti karijeru. Za njega su zainteresovani brojni evropski i američki klubovi.

"Ne znam šta će se dogoditi, ali sigurno je da ćemo uložiti više novca. Uprava želi da dovede vrhunske igrače iz Evrope, a potrošila bi mnogo na Ibrahimovića. Ne znam mnogo više od toga, pošto će od 1. januara nova kompanija preuzeti klub", rekao je Petresku rumunskim medijima.

Ibrahimović je ove sezone u 11 prvenstvenih utakmica u francuskom prvenstvu postigao 10 golova.

"Bilo bi sjajno da Ibrahimović dođe u Kinu, ali ne znam da li je raspoložen za to", rekao je Petresku.

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan je pokušao da smiri strasti.

"Naravno, kada igraču kakav je Ibrahimović ističe ugovor, svi fudbalski stručnjaci se zabavljaju da "lansiraju" teorije o njegovoj budućnosti. U suštini, mgogo će zavisiti od toga šta Ibra želi za svoju budućnost. Njegova volja je, kao i uvijek, odlučujuća za izbor novog kluba", rekao je Blan.

Francuski mediji su objavili da će Ibrahimović u junu napustiti Pariz, a ostaje da se vidi da li će Kina biti njegova buduća destinacija...

Bonus video: