Florentino Perez o „slučaju Čerišev“: Nismo bili obaviješteni

2 komentar(a)
Florentino Perez, Foto: Reuters
Florentino Perez, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2015. 19:31h

U oblasti komunikacije sa medijima, predsjednik Reala Florentino Perez u posljednje vrijeme radi prekovremeno.

Prije deset dana morao je da se znoji pred novinarima objašnjavajući da uprava „kraljevskog kluba“ daje potpunu podršku svom treneru Rafaelu Benitezu. Večeras je izašao pred sedmu silu da pojasni „slučaj Čerišev“, zbog koga su „merengesi“ postali predmet opšteg podsmijeha.

Administracija kluba napravila je nedopustivi gaf, jer nije javila stručnom štabu da ruski reprezentativac, zbog nagomilanih žutih kartona dok je nosio dres Viljareala, nema pravo nastupa u Kadizu u prvom meču šesnaestine finala Kupa kralja (3:1).

Da jad bude veći, željan igre Čerišev je postigao gol u 3. minutu, a kada je Benitez shvatio o čemu se radi, na poluvremenu ga je ostavio u svlačionici.

„Uprava je zaključila da suspenzija Čeriševa nije izvršna, jer nas niko nije obavijestio o njoj, a to je neophodno, po članu 341, paragraf dva Disciplinskog pravilnika Španske fudbalske federacije“ – rekao je Perez.

„Nismo znali da je fudbaler kažnjen, jer nam to nisu javili ni Viljareal ni Savez.“

Perezove tvrdnje izgledaju naivne, nakon što je madridska Marka danas objavila dokumenat koji je Španska fudbalska federacija uputila svim klubovima 27. jula, a u kome je navedeno da je Čerišev, tada još član Viljareala, suspendovan na jedan meč.

Kadiz je, naravno, odmah poslije meča podnio žalbu, pa Realu prijeti direktno izbacivanje iz Kupa. Iako su mnogi uperili prst u Beniteza, u svemu nema ni promil njegove krivice.

„Pričao sam sa našim trenerom. Svi smo veoma tužni zbog onoga što se desilo. Trener je bio uznemiren, ali spreman da nastavi svoj posao ovdje.“

Novinari su iskoristili priliku da „prorešetaju“ pitanjima prvog čovjeka Reala. Između ostalog, zanimalo ih je šta Perez misli o dolasku Zinedina Zidana na klupu.

„Volim ga kao trenera, kao što sam ga volio kao igrača. Ako jednog dana preuzme klupu Reala, biće mi zadovoljstvo. Ipak, naš trener je Rafa Benitez.“

Bonus video: