Geri Nevil: Stavljam na kocku svoj ugled

75 pregleda 0 komentar(a)
Geri Nevil, Foto: Reuters
Geri Nevil, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2015. 17:45h

Bez dana pređašnjeg iskustva (ako se izuzme rad u stručnom štabu engleske reprezentacije), Geri Nevil je predstavljen kao novi trener Valensije.

„Nema magične formule: vidjeli smo da neiskusni treneri nekada uspiju, a nekada ne“ – smireno je 40-godišnji Englez odgovarao na pitanja novinara na konferenciji za medije.

„Preda mnom je dokazivanje. Želim da razuvjerim mnoge sumnjičave koji tvrde da je ovo rizična odluka uprave kluba.“

A uprava, odnosno vlasnik Valensije Piter Lim, posjeduje polovinu akcija Salford Sitija, poluprofesionalnog kluba iz Mančestera, u kome Geri Nevil, zajedno sa svojim bratom Filom, te Rajanom Gigsom, Nikijem Batom i Polom Skolsom ima 10 odsto vlasništva.

Nije teško sabrati dva i dva...

„Jasno mi je zašto je ta tema sada važna. Na meni je da u narednim mjesecima fokus interesovanja medija prebacim na teren.“

Na pitanje kako bi iz ugla stručnog konsultanta na televiziji „Skaj sport“, a to je posao kojim se stariji Nevil uspješno bavio od 2011. godine, prokomentarisao izbor Engleza bez iskustva za trenera u zemlji čiji jezik ne zna, nekadašnji reprezentativac „tri lava“ je priznao:

„Bio bih sumnjičav i tražio da mi se dokaže da nisam u pravu.“

Uz Gerija, kao pomoćnik biće mlađi brat Fil, koji je u stručnom štabu Valensije od jula.

„On je marljiv i talentovan. Prezadovoljan sam time što će biti u stručnom timu.“

Novi trener Valensije rekao je da su mu tokom posljednje četiri godine nuđeni brojni poslovi, ali ih je odbijao, jer je želio da uči.

„Kada me u nedjelju veče pozvala Valensija, pomislio sam 'kakav klub, kakva ponuda, kakav izazov'. Dugo sam sjedio u TV studiju, vrijeme je da ustanem.“

„Ako ne uspjem kao trener Valensije, mogu reći zbogom svom ugledu.“

Geri Nevil će debitovati u subotu, kada „slijepi miševi“ dočekuji ni manje ni više nego španskog i evropskog šampiona Barselonu.

Engleski mediji ranije su objavili da je zbog posla u Valensiji odbio ponudu „Skaj sporta“, koji mu je spremao petogodišnji ugovor vrijedan 15 miliona funti.

Bonus video: