Liverpul bez granica

"Osjeća se velika energija u timu koju je donio Jirgen Klop. U ovom momentu ne postoje granice kada su u pitanju mogućnosti Liverpula ove sezone", kazao je Džejmi Rednap, nekadašnji vezista Liverpula
0 komentar(a)
Klop, Foto: Beta-AP
Klop, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.12.2015. 13:59h

Prošla su samo dva mjeseca, a Jirgen Klop je već osvojio Engleze.

Epizoda njemačkog trenera na klupi tima iz grada Bitlsa dostigla je najvišu tačku sinoćnjom pobjedom u Liga kupu na gostovanju Sautemptonu - čak 6:1 je slavio kombinovani tim Liverpula, protiv rivala koji je igrao u najjačem sastavu.

Na 11 utakmica pod Klopovom komandom Liverpul je doživio samo jedan poraz (u prvenstvu, kući, od Kristal Palasa); od zone Lige šampiona je udaljen samo četiri boda, za prvoplasiranim kasni šest bodova, plasirao se u polufinale Liga kupa i u 1/16 finala Lige Evrope.

Klopov Liverpul nema granica, kazao je za "Skaj sports" nekadašnji vezista "redsa" i reprezentacije Engleske Džejmi Rednap.

"Doći u Sautempton i odigrati takvu utakmicu - to je bilo jednostavno briljantno. Bez Kutinja, bez Firmina, i to protiv izuzetno jakog sastava Sautemptona. Osjeća se velika energija u timu koju je donio Jirgen Klop. Prije njegovog dolaska, ekipa je dobila samo jednu od 10 utakmica. U ovom momentu ne postoje granice kada su u pitanju mogućnosti Liverpula ove sezone. Postali su tim koji je sjajan za gledanje", kazao je Rednap, u jednom dahu.

Snaga Liverpula je u mladim igračima i širokom izboru fudbalera, tvrdi Rednap.

"Liverpul sada ima rezultate, a uporedo radi i na razvoju mladih fudbalera, što je sjajno za budućnost. Tu prije svega mislim da Ibea i Origija, koji su perspektiva tima. Protiv Sautemptona, na primjer, nije bilo Firmina, Benteke je ostao na klupi, ali je sve nadomjestio sjajni Staridž".

Po Rednapu, upravo povratak Danijela Staridža može da bude ključan.

Reprezentativac Engleske dugo se mučio sa povredom, a protiv Sautemptona je postigao dva gola u prvom poluvremenu. Otkada nosi dres Liverpula, na 71 utakmici postigao je 44 gola.

"Kada je Staridž zdrav i spreman, mislim da postoji samo jedan napadač u Premijer ligi koji je bolji od njega. Mislim na Serhija Aguera. Staridž u formi može da bude Liverpulova najveća snaga", zaključio je Rednap.

Bonus video: