Gari Nevil zbog Valensije odbio 15 miliona funti

Izazov da pet mjeseci vodi Valensiju, Garija Nevila će koštati 15 miliona funti, objavio je "Dejli mejl"
0 komentar(a)
Geri Nevil, Foto: REUTERS
Geri Nevil, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.12.2015. 14:55h

Dolazak fudbalske i ikone Mančeter junjteda na klupu Valensije je jedna od sportskih vijesti dana. A izazov da pet mjeseci vodi Valensiju, Nevila će koštati 15 miliona funti, objavio je "Dejli mejl".

Televizija "Skaj sports" ponudila je Nevilu za ulogu stručnog konsultanta petogodišnji ugovor vrijedan 15 miliona funti, ali je Gari Nevil ipak prednost dao trenerskom poslu i petomjesečnom dokazivanju u španskom klubu.

"Skaj sports" je potvrdio informaciju, ali i pozvao Nevila da se na posao stručnog komentatora može vratiti kada god on to hoće.

"Pretpostavljam da će Gari biti sjajan trener, jer sve njegove karakterne crte mi govore tome u prilog. On je rođeni vođa, ima iskustvo lidera, a uz to je pošten i radan. On je hrabar čovjek koji se ne boji da donese važne odluke i zato njemu i bratu mu Filu želim puino sreće na klupi Valensije", kazao je ser Aleks Ferguson.

Njegovo mišljenje dijeli i selektor Gordog Albiona, Roj Hodžson.

"Iskustvo koje Gari stekne u španskoj ligi značiće i na unapređenuu našeg zajedničkog rada u reprezentaciji. Drago mi je da je prihvatio taj izazov i što je Gari preuzeo Valensiju. Uradio je to u pravom momentu za njega i 100 odsto sam ubijeđen da je donio ispravnu odluku". dodao je Hodžson.

Bonus video: