Omladinci u elitnoj rundi sa Francuskom, Srbijom i Danskom

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore u elitnoj rundi kvalifikacija igraće u sedmoj grupi sa Francuskom, Srbijom i Danskom
0 komentar(a)
Omladinska fudbalska selekcija, Foto: FSCG
Omladinska fudbalska selekcija, Foto: FSCG
Ažurirano: 03.12.2015. 11:29h

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore u elitnoj rundi kvalifikacija igraće u sedmoj grupi sa Francuskom, Srbijom i Danskom, odlučeno je danas žrijebom u Nionu.

Plasman na šampionat Evrope, koji se 11. do 24. jula naredne godine održava u Njemačkoj, izboriće samo pobjednik turnira.

Domaćin turnira grupe 7 elitne runde kvalifikacija, koji će se igrati od 24. do 29. marta naredne godine, biće Srbija.

Crnogorski omladinci šesti put u posljednjih sedam godina igraju elitnu rundu kvalifikacija, a žriejbani su iz trećeg šešira.

U maju ove godine "sokoli" su bili na korak od Evropskog prvenstva - na turniru elitne runde koji je igran u Bosni i Hercegovini uspisali su dvije pobjede i poraz, što im je na kraju donijelo plasman na drugo mjesto iza selekcije Ukrajine.

"U elitnoj rundi kvalifikacija nema slabih reprezentacija i suvišno je govoriti o tome da li je grupa mogla biti lakša ili teža. Ipak, činjenica je da smo dobili izuzetno tešku grupu. Selekcija Srbije, koja je domaćin tunrnira, redovan je učesnik Evropskog prvenstva za omladince, nerijetko se plasiraju u polufinale pa i finale završnog turnira. Francuska je fudbalska velesila i o njima ne treba previše trošiti riječi. Imali smo priliku da gledamo ove dvije selekcije na turniru "Stevan Ćele Vilotić" ove godine - sa Srbijom smo odigrali meč, dok smo Francuze gledali u finalu protiv reprezentacije Ukrajine. I treći protivnik u grupi, selekcija Danske, dobro nam je poznat rival sa kojim smo imali priliku da odmjerimo snage kako u kvalifikacionim tako i u prijateljskim mečevima i koji nam ne odgovara. Problem sa ovim turnirom može biti i to,što se za razliku od prethondih sezona, igra dosta ranije pa nisam siguran da ćemo imati dovoljan broj prijateljskih mečeva kako bi se selekcija pripremila na adekvatan način za izazove koje sa sobom donosi turnir elitne runde", kazao je selektor Miljenović za sajt FSCG.

Grupe

Grupa 1: Španija, Engleska, Grčka, Gruzija

Grupa 2: Italija, Švajcarska, Izrael, Turska

Grupa 3: Austrija, Češka, Rumnija, Slovačka

Grupa 4: Holandija, Poljska, Ukrajina, Sjeverna Irska

Grupa 5: Hrvatska, Belgija, Škotska, Bugarska

Grupa 6: Portugal, Slovenija, Švedska, Rusija

Grupa 7: Srbija, Francuska, Crna Gora, Danska

Bonus video: