Simultanka Darka Zorića: Petica Borca na Marakani, Grof isključen

125 pregleda 0 komentar(a)
Zorić, Foto: Beta-AP
Zorić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.12.2015. 18:42h

Neprikosnoveni lider u Superligi Srbije je popio gorku pilulu u Kupu Srbije, i to kakvu - Borac je večeras na "Marakani" deklasirao Crvenu zvezdu sa 5:1 i izborio plasman u četvrtfinale takmičenja.

Tačnije, bio je to šou jednog čovjeka - Darka Zorića, nekadašnjeg veziste Čelika, koji je maltene sam razmontirao tim Miodraga Božovića, učestvujući kod svih pet golova - tri je sam postigao, a dva puta je asistirao!

To je prvi poraz Zvezde još od 9. avgusta, a "crveno-bijeli" su prekinuli seriju od 17 uzastopnih pobjeda, računajući oba domaća takmičenja.

Jedini gol za crveno-bijele, za koje nijesu igrali ponajbolji igrači Aleksandar Katai i Marko Grujić, postigao je Luka Jović.

Bivši igrač Čelika, najbolji igrač Crne Gore 2013. godine, je postao tek drugi igrač koji je uspio da postigne het-trik protiv Crvene zvezde na Marakani.

Prvi fudbaler kojem je to pošlo za nogom bio je Trebinjac Vladimir Gaćinović u četvrtfinalu Kupa Jugoslavije 1992. godine kada je sa Bečejom gostovao na Zvezdinom stadionu.

Ipak, zahvaljujući golu Darka Pančeva u finišu meča Crvena zvezda je tada uspjela da izbjegne poraz i slavila je 4:3 tako da Zorićev podvig ima veću važnost zbog konačnog rezultata.

Večerašnja utakmica je na nekoliko minuta bila prekinuta kod vođstva Borca od 4:1, pošto trener Zvezde Miodrag Božović nije želio da napusti klupu iako ga je sudija Milorad Mažić isključio zbog prigovora.

"Teško je bilo šta reći poslije teškog poraza. Nekada naiđe dan kada malo toga pođe za nogom. Nismo bili loši prvih 20 minuta, ali smo poslije prvog gola ispoljili nesigurnost. Borac je ozbiljna ekipa, brza, čvrsta i zasluženo je pobijedio", rekao je pomoćni trener Crvene zvezde Vojo Ćalov na konferenciji za medije poslije utakmice.

Ćalov se pojavio na konferenciji za medije jer je prvi trener Miodrag Božović dobio crveni karton zbog prigovora sudiji Miloradu Mažiću.

"Imao je primjedbu da je kod prvog i četvrtog gola možda bio ofsajd, da pomoćne sudije nisu reagovale i tu je nastao nesporazum. Ne znam šta su rekli jedan drugom, ali sada je i nebitno", dodao je Ćalov.

Trener Borca Milorad Kosanović bio je presrećan poslije trijumfa nad bivšim klubom.

"Isto je meni 1:0 ili 5:1, trebalo je da bude 5:1 zato što je Zvezda neke stvari radila koje nisu dobre, ali mi ništa posebno to ne znači. Bitno je da smo se pokazali, da smo igrali fudbal, bili gospoda, nismo divljali, pravili ružne scene i svaka čast momcima na tome, to mi je mnogo važnije od rezultata. Čestitam im na igri i rezultatu, svaka im čast, a Zvezdi želim sreću. Lijepo je da smo mi tim koji smo prekinuli tu seriju, pričaće neko da je Borac to učinio", rekao je Kosanović.

Rezultati osmine finala Kupa Srbije:

Voždovac - Partizan 0:1 (Abubakar 30)

OFK Beograd - Donji Srem 5:0 (Andrić 4, Škrbić 14, Pejović 27, Cuckić 71, Šalipur 83. autogol)

Jagodina - BSK Borča 2:0 (Savković 14, Ivanović 90)

Spartak Subotica - Bežanija 3:2 (Mrkela 14, Bogunović 35, Farkaš 89 - Milić 45, 87).

Vojvodina - Inđija 1:0 (Babić 77)

Napredak - Radnički Niš 0:2 (Ašćerić 33, Marjanović 57)

Crvena zvezda - Borac Čačak 1:5 (Jović 55. - Zorić 19, 45, 59, Vujaklije 36, Jevtović 77)

Javor - Čukarički 1:1, poslije penala 4:3 (Ađuru 43 - Mirosavljević 53)

Bonus video: