Bokelj eliminisao Mladost i prošao u polufinale

4 komentar(a)
Bokelj, Foto: Savo Prelević
Bokelj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2015. 14:19h

Fudbaleri Bokelja pridružili su se Budućnosti, Rudaru i Lovćenu u polufinalu nacionalnog Kupa, pa će se na proljeće boriti za plasman u finale i premijerni izlazak na evropsku scenu.

Prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori izabranici Slobodana Draškovića plasirali su se među četiri najbolja tima u Kupu, udarivši pečat na odlične igre tokom cijele jeseni.

Uradili su to u velikom stilu, eliminisavši Mladost - aktuelnog pobjednika Kupa i ubjedljivog lidera prvenstva.

Nakon pobjede od 2:0 u Podgorici prije četiri sedmice, revanš je bio puka formalnost - nova pobjeda Bokelja, ovoga puta 2:1, za proslavu najvećeg uspjeha do sada.

"Nije lako dva puta pobijediti Mladost, trenutno najbolju ekipu u Crnoj Gori. Sa pobjedama u Kupu revanširali smo im se za dva nesrećna poraza u prvenstvu. Odlično smo počeli meč, rano poveli i odmah im stavili do znanja da želimo u polufinale. Mogli smo da slavimo i ubjedljivije. Sada je najbitnije da protiv Mornara na pravi način završimo jesenju polusezonu, a onda se dobro pripremimo za velika iskušenja koja nas čekaju na proljeće", kazao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Da je ovo polufinale odlučeno još u Podgorici prije 28 dana, govori i odluka trenera Mladosti Nikole Rakojevića da odmori nekoliko prvotimaca za gradski derbi protiv Budućnosti, koji se igra u nedjelju.

U timu nije bilo lakše povrijeđenih Šćepanovića i Kojaševića, kao ni Raičevića, i Đurišića, pa je Bokelj imao prednost koju je valorizovao već u 7. minutu.

Šćekić je raspalio po lopti iz slobodnog udarca, golman Radović kratko odbio, a Nikezić natrčao i proslijedio je u mrežu - 1:0, ukupno 3:0, za odluku već na samom početku revanša.

Kotorani su i nakon gola nastavili sa boljom igrom, pa je već u 27. minutu bilo 2:0 - pogodio je Pepić, nakon greške golmana Mladosti Radovića.

Velike šanse da poveća prednost domaćina propustio je potom Macanović u 33. i 54. minutu.

I kada se činilo da će se revanš u Kotoru završiti istim rezultatom kao prvi meč u Podgorici, fudbaleri Mladosti postigli su počasni gol - nakon kornera, pogodio je Golubović, u sudijskoj nadoknadi vremena.

Utakmica u Kotoru trebalo je da se igra prošle srijede, ali je odložena zbog kiše i natopljenog terena.

Bonus video: