Budućnost u derbiju bolja od Rudara

"Plavi" preuzeli drugo mjesto od Pljevljaka zahvaljujući boljoj gol-razlici
92 pregleda 0 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.11.2015. 17:06h

Darko Nikač je prethodnih dana više vremena proveo je u bolnici, nego na terenu.

Zabrinjavajući simptomi i prvi nalazi ukazuju na mononukleozu.

Odvažni napadač Budućnosti ignorisao je preporuke ljekara, na sopstvenu odgovornost zaigrao u derbiju, i golom i asistencijom sapleo Rudar (2:1).

"Plavi" su seriju mečeva bez poraza produžili na 10, izjednačili se sa šampionom na drugom mjestu, ali i obradovali lidera Mladost, koja sada ima devet bodova više od najbližih pratilaca...

"Nikač je na pravi način ispunio sve ono što smo od njega očekivali", pohvalio je svog napadača pomoćni trener Budućnosti Vladan Tomić.

U smiraj svježeg podgoričkog dana, u prvih 45 minuta akteri derbija ponudili su gledaocima igru na sedativima.

Isprazno trčanje, pretrpano greškama i prekidima, bez trunke vica i želje za rizikom - fudbaleri dva tima bili su posvađani sa loptom, koja im je bila suvišan rekvizit.

Tek kada je četvrti sudija Milovan Milačić podigao semafor pokazujući da će se igrati minut nadoknade, prvi bljesak fudbala zagrijao je domaće navijače.

Vušurović se pored Nestorovića izborio za loptu, prošao po desnom boku i u petercu "ulovio" Nikača, koji je bio brži od pljevaljskih štopera i poluvolejom poslao loptu u mrežu.

Njegov deseti pogodak u šampionatu, kojim se izjednačio sa nekadašnjim saigračem Markom Šćepanovićem na čelu liste prvoligaških golgetera.

"Neshvatljivo je da drugu uzastopnu utakmicu primamo gol u 46. minutu i to poslije kardinalne greške", bio je razočaran Mirko Marić, trener Rudara.

Božović majstorijom prekinuo niz "plavih" bez primljenog gola, nedovoljno za bod

Njegov tim u nastavku morao je da pređe u napadački režim rada, što i nije donijelo previše promjena na samom terenu protiv dobro postavljenih i disciplinovanih Podgoričana.

Za poravnanje, bilo je potrebno da Draško Božović u trenu nadahnuća opovrgne tezu o fudbalu kao kolektivnoj igri.

Trošen je 66. minut kada je bivši član Budućnosti među petoricom protivničkih igrača primio loptu iz auta, grudima dao for i efektnim drop kikom sa ivice šesnaesterca savladao Ljuljanovića.

Bila je to prva kapitulacija "plavih" još od 1. oktobra, poslije 611 minuta prvoligaškog fudbala. Umalo, uskoro da uslijedi i nova, ali je iz izgledne pozicije šut Japanca Nome prohujao pored desne stative.

Rivali su spustili gardove, što se moglo osvetiti Rudaru, koga je u 78. minutu spasio Radanović, odbivši nogom udarac Mirkovića.

Tada propušteno, Podgoričani su nadoknadili šest minuta kasnije - ponovo je u krupnom planu bio Nikač, koji je po desnoj strani probio odbranu i u pravi čas poslužio sedamnaestogodišnjeg rezervistu Marka Burzanovića, koji nije mogao promašiti...

Marić: Ne predajemo se

"Djelovali smo timski, pokazali karakter i disciplinu u igri", podvukao je Tomić crtu ispod petog uzastopnog trijumfa Budućnosti, drugog nad Rudarom u posljednjih sedam mečeva u Podgorici.

Dok "plavi" i dalje čvrsto stoje na zemlji, tvrdeći da im je isključiva ambicija izlazak u Evropu, Pljevljaci, koji su drugi put poraženi u šampionatu, ne odriču se titule.

"Razlika u odnosu na Mladost jeste velika, ali do kraja je ostalo 17 kola i veliki broj bodova u opticaju. Ne vidim nijedan razlog da se predamo i ne jurimo titulu", poručio je Marić.

"Hoćemo upravu"

Nikač je imao šou na terenu, a "varvari" na tribinama. Znatan dio njihovog pjevačkog repertoara bio je posvećen organizacionoj krizi Budućnosti.

Nakon pola sata, horski su otpjevali svježi hit "A đe je uprava, muči me to".

Uskoro su istakli transparent :"klub propada, nema plata, sve je veći dug, a predsjednik Raičević ne zna s kim mu igra klub", a performans je završen skandiranjem "hoćemo upravu".

Bonus video: