Liverpul grabi ka vrhu, remi Arsenala, Kosta gađao Murinja markerom

2 komentar(a)
Džejms Milner, Foto: Reuters
Džejms Milner, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2015. 18:21h

Liverpul se penje ka vrhu, Arsenal je propustio šansu da se izjednači na 1. mjestu sa Mančester sitijem i Arsenalom - rezime je popodnevnih utakmica nedjeljnog programa u Premijer ligi.

"Redsi" Jirgena Klopa su na "Enfildu" tek drugi put ove sezone sačuvali mrežu, pa im je gol Džejmsa Milnera iz penala u 62. minutu bio dovoljan da savladaju Svonsi i domognu se 6. mjesta sa 23 boda.

Četiri više ima Arsenal, koji je na gostovanju Noriču mogao do 1. mjesta.

"Tobdžije" su povele golom Mesuta Ozila u 30. minutu, ali je u 43. bod "kanarincima" donio Luis Graban svojim prvim golom u Premijer ligi.

Ni Totenhem ni Čelsi se nisu proslavili u londonskom derbiju, pa je rezultat 0:0 na kraju ono što odgovara i jednima i drugima iz duela na "Vajt Hart lejnu".

Nije se proslavio ni Dijego Kosta, iako nije odigrao nijedan jedini sekund, već se pobrinuo da možda i zatvori vrata prvog tima kod Žozea Murinja.

Kosta je ostao na klupi od starta, onda otišao na zagrijavanje desetak minuta... Murinjo je napravio dvije izmjene, završio je meč bez napadača na terenu, a Kosta je, kada je vidio da neće ulaziti, skinuo marker koji je obavezan da nosi tokom zagrijavanja i bacio ga u pravcu Portugalca.

Murinjo to nije vidio, bio je okrenut leđima, ali je nakon utakmice saznao sve.

"Da je želio da me povrijedi ne bi me gađao markerom. Imam dobar odnos sa njim. Mislim da je Dijego privilegovan u Čelsiju, jer je posljednji igrač iz startne postave koji je ostao na klupi. Svi su bili rezerve - od kapitena Terija, do Ivanovića, Kejhila, Fabregasa, Pedra, Azara... On je uvijek bio u timu, a protiv Totenhema su igrali oni za koje sam mislio da su najbolji u tom trenutku i zadovoljan sam izborom igrača", rekao je Murinjo i nastavio:

"Dijego je spreman, nema nikakvih problema. Pozitivan je momak i na nas pozitivno djeluje, ali ne očekujem da igrač kada nije u prvom timu skače i viče na klupi za rezerve", istakao je Murinjo.

Engleski mediji navode da je ovo samo nastavak sukoba Murinja i Koste koji je počeo u utorak u Tel Avivu, kada napadač nije bio zadovoljan izmjenom.

Takođe, novinari su stali u odbranu Specijalnog u ovom slučaju i istakli da je od svih ispada Koste od kada je došao u Premijer ligu ovaj najviše "djetinjast".

Totenhem je ovim remijem nastavio pozitivan niz - ovo mu je 13. meč u kojem nije poražen (šest pobjeda i sedam remija.

Rezultati

Totenhem – Čelsi 0:0

Vest Hem - VBA 1:1

Zarate 17 - Rid (autogol) 50.

Liverpul - Svonsi 1:0

Milner (penal) 62.

Norič - Arsenal 1:1

Graban 43 - Ozil 30.

Subota

Lester - Mančester junajted 1:1

Mančester siti - Sautempton 3:1

Aston Vila - Votford 2:3

Bornmut - Everton 3:3

Kristal Palas - Njukasl 5:1

Sanderlend - Stouk 2:0

Bonus video: