Velike serije Budućnosti na najvećem iskušenju protiv Rudara

101 pregleda 0 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
FK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.11.2015. 08:42h

Nekoliko sjajnih serija Budućnosti - četiri vezane pobjede u prvenstvu, devet uzastopnih mečeva bez poraza, 545 minuta bez primljenog gola (815, ako se računa i Kup), biće na najvećem mogućem iskušenju danas u 16 sati pod Goricom, u derbiju protiv Rudara.

Sa druge strane, i šampionske ambicije pljevaljskog tima biće na ozbiljnom testu, nakon što je Mladost jučerašnjom pobjedom umakla čak devet bodova.

Čeka se odgovor Rudara, ali i odgovor Budućnosti, koja pobjedom prvi put ove sezone može da preuzme 2. poziciju.

“Iza nas je serija odličnih rezultata koja nam uliva veliko samopouzdanje pred dva najveća testa na kraju jeseni, protiv Rudara i naredne subote protiv Mladosti”, kaže Janko Simović, defanzivac Budućnosti.

Izabranike Miodraga Vukotića interesuju samo tri boda...

“Želimo da se uključimo u trku za titulu, a to ćemo uspjeti samo pobjedom. Rudar je vrlo kvalitetna ekipa, sastavljena od iskusnih fudbalera, ali vjerujem da će bolja forma, kao i prednost domaćeg terena, prevagnuti na našu stranu”, ističe Simović.

Ako je suditi po ovogodišnjoj tradiciji da Rudar dobro prolazi u derbi utakmicama, a kikseve pravi protiv slabijih rivala, onda će imati čemu da se nada pod Goricom.

Međutim, preduslov za pozitivan rezultat je bolja igra, više discipline i koncentracije u defanzivi, konkretnija realizacija...

Tek tada imaće izabranici Mirka Marića čemu da se nadaju, ali i da uopšte dođu u priliku da „probiju“ odbranu koja odavno nije primila gol.

“Uspješno smo prebrodili Kup i na miru i u dobrom raspoloženju se pripremali za ovaj derbi. Znamo šta nas čeka, prije svega mlad, spreman, kvalitetan i motivisan rival koji je u seriji vrlo dobrih rezultata. Imponuje njihov učinak u defanzivi, ne pamte kada su primili gol, što će našem napadu sigurno otežati posao. Međutim, imamo i mi dovoljno znanja i snage da odigramo kako i dolikuje prvaku države, i da se iz Podgorice vratimo zadovoljni. Nema filozofiranja, interesuju nas samo tri boda i učinićemo sve da ih osvojimo”, optimista je iskusni napadač pljevaljskog prvoligaša, Ivan Knežević.

Stručni štab može da računa na sve prvotimce, računajući i na Vlahovića, Sopa i Đurića koji su propustili duel sa Dečićem.

Bonus video: