Dva Mijatovićeva poklona lideru

0 komentar(a)
Mladost, Foto: Boris Pejović
Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.11.2015. 10:00h

Sezonu iz bajke, u kojoj je stigao do reprezentacije, Milan Mijatović, golman Bokelja, donekle je pokvario u duelu sa liderom - u 10. minutu primio je gol koji je morao da brani, a 10 minuta prije kraja nije iskoristio penal, koji bi njegovom timu, najvjerovatnije, donio zasluženi remi.

Mladost je osigurala jesenju titulu i prenoćila na plus devet u odnosu na Rudar, odnosno na plus 12 u odnosu na Budućnost.

“Nismo imali sreće, nismo zaslužili da izgubimo”, kazao je kapiten Bokelja Dejan Ognjanović, nakon meča.

Mladost je lider na tabeli, ali je samo u prvih 20 minuta jučerašnjeg meča bila lider na terenu.

Domaćin je poveo 11. golom u sezoni najboljeg strijelca lige Marka Šćepanovića, čiji je udarac sa ivice šesnaesterca prošao kroz ruke i rukavice Mijatovića.

Nedugo zatim Raičević je, nakon lijepe asistencije Đurišića, sa desetak metara šutirao preko gola.

I to je bilo u napadačkom dijelu sve od lidera u ovom meču. U ovom dijelu sezone važni su, međutim, samo rezultati. A Mladost je u seriji, ima osam pobjeda u nizu...

“Teška, slatka i važna pobjeda. Sada imamo lijepu prednost, nadamo se da će ovih plus devet ostati i poslije meča Budućnost - Rudar. To bi bila dobra zaliha, veliki korak ka cilju, ali ništa ne bi bilo gotovo”, naglasio je vezista Mladosti Mirko Raičević.

Mladost je odlično počela protiv ekipe od koje je 4. novembra izgubila 2:0 kod kuće u prvom meču četvrtfinala Kupa.

Nakon poklon-gola, promašenog zicera, uz apsolutnu dominaciju u prvih 20-ak minuta, izgledalo je da će Rakojevićev tim odigrati utakmicu bez mnogo stresa, dobrim dijelom i zbog toga što je Bokelj bio bojažljiv u prvih 45 minuta.

U nastavku se, međutim, sve okrenulo. U 48. minutu gosti su prvi put stigli pred gol protivnika. Udarac Pepića sa sedam-osam metara Mileta Radulović je zaustavio nogom.

To je bila najava da će lider imati mnogo problema da sačuva 1:0. Fudbaleri Bokelja su kontrolisali svaki dio terena, držali loptu konstantno u opasnoj zoni, a igrači Mladosti bili sakriveni na svojoj polovini.

Defanzivni blok domaćina bio je stabilan sve do 82. minutu, kada je neoprezni Miloš Radulović srušio Macanovića na ivici šesnaesterca. Mijatović je dobio priliku da se iskupi, ali je potpuno uprskao stvari - Mileta Radulović je odbranio njegov udarac.

“Imali smo dosta problema u drugom poluvremenu, ali smo odigrali čvrsto i disciplinovano. I to je kvalitet. Mogli smo brzo da povedemo 2:0, na kraju nas je spasao golman Radulović. Mislim, ipak, da smo zasluženo dobili”, kazao je Mirko Raičević.

Dok Mladost spava na plus devet, Kotorani razmišljaju o mnogo važnijem duelu sa liderom - u revanšu Kupa, na domaćem terenu, vjerovatno u srijedu.

“Pokazali smo da znamo da igramo fudbal i da nismo slučajno u vrhu. Trudimo se da uradimo dobre stvari za Bokelj i fudbal u Kotoru”, naglasio je Ognjanović.

Bonus video: