Balkanci uz Platinija, žele mu da dokaže nevinost

0 komentar(a)
Sastanak u Budvi, Foto: FSCG
Sastanak u Budvi, Foto: FSCG
Ažurirano: 28.11.2015. 12:34h

Balkanski fudbalski savezi dali su na sastanku u Budvi punu podršku suspendovanom predsjedniku Uefe Mišelu Platiniju, uz zahvalnost za sve što je uradio u fudbalu.

„Predstavnici saveza odali su priznanje i zahvalnost predsjedniku Platiniju na svemu što je uradio za prosperitet evropskog i svjetskog fudbala i upućuju mu punu podršku u borbi za dokazivanje svoje nevinosti i kandidaturi za predsjednika Fife”, kaže sa u saopštenju FSCG.

Fudbalski savez Crne Gore bio je domaćin 3. regionalnog sastanka fudbalskih saveza, a prvom kojem su pored predstavnika CG, BiH, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, prisustvovali predsjednici i generalni sekretari Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra i Rumunije.

Time je grupa regionalnih saveza proširena na 11 članova.

Novi članovi potpisali su memorandum o saradnji, koji je inicijalno potpisan od strane šest saveza na osnivačkom sastanku održanom u Ljubljani krajem januara ove godine i koji predviđa učvrščivanje prijateljskih odnosa, očuvanje integriteta i borbu protiv svih negativnih pojava u fudbalu.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo radom administracije UEFA i upuećena je apsolutna podrška kako bi se u budućnosti očuvao kontinuitet u radu evropske kuće fudbala.

Učesnici su podržali predlog povećanja Izvršnog odbora UEFA za dva nova člana, koji bi dolazili iz nacionalnih asocijacija.

Naredni regonalni sastanak ovih saveza održaće se krajem januara naredne godine a domaćin će biti Fudbalski savez Srbije.

Bonus video: