Mladost - misija "plus devet"

55 pregleda 1 komentar(a)
Mladost, Foto: Luka Zeković
Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.11.2015. 09:15h

U srijedu u Kotoru nisu nastupili zbog kiše, danas će igrati po vjetru u Podgorici - Mladost i Bokelj odigraće prvenstveni meč samo četiri dana nakon odlaganja revanša četvrtfinala Kupa.

Kotorani su mnogo bliži prolazu u polufinale, nakon 2:0 u prvom meču, ali Mladost se pita u prvenstvu.

Izabranici Nikole Rakoje- vića imaju danas priliku da potvrde osvajanje jesenje titule i eventualnom pobjedom pobjegnu drugoplasiranom čak devet bodova, uoči derbija Budućnost - Rudar koji se igra u nedjelju u 16 časova.

Novović: Nastavljamo pobjednički ritam

"Pred nama je teška utakmica protiv izuzetno jakog protivnika. Bokelj je to pokazao u dosadašnjem toku prvenstva, ali i prvom meču četvrtfinala Kupa, kada su nas pobijedili u Podgorici. Respektujemo ih, ali se i uzdamo u svoj kvalitet", kaže vezista Mladosti Ivan Novović.

Podgoričani su fantastičnoj seriji - iza lidera je sedam uzastopnih pobjeda, 11 na posljednjih 12 utakmica.

"U fantastičnoj smo seriji pozitivnih rezultata i daćemo sve od sebe da nastavimo u istom ritmu, te da uspješno završimo polusezonu. Za koliko će to biti dovoljno protiv Bokelja, ostaje da se vidi", dodaje Novović.

Kotorani su porazom od Budućnosti u prošlom kolu malo izgubili korak u borbi za treću poziciju, ali i dalje su u trci za Evropu - na oba fronta.

"Nismo igrali meč u Kupu, što nam je dalo više vremena za odmor. Spremni smo za tešku utakmicu na vrlo neugodnom gostovanju. Mladost je lider, ima odličnu ekipu, igra organizovan i kvalitetan fudbal, ali i mi smo u minulih 15 kola pokazali da vrijedimo. Igraćemo našu igru, a cilj nam je da ostanemo neporaženi", kazao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Može li Sutjeska da krene u seriju?

Nikšićani su u prošlom kolu pobijedili Grbalj i napravili skok na tabeli, ali im je za ostanak u gornjem domu potrebna serija pobjeda.

Izabranici Aleksandra Nedovića vjeruju da mogu do pobjede protiv Iskre u Danilovgradu.

"Želimo da se primakemo gornjem dijelu tabele i mjestu koje vodi u Evropu, što nam je i cilj ove sezone. Biće teško, jer Iskra je neugodan tim, ali vjerujem da će ishod utakmice više zavisiti od nas", kazao je fudbaler Sutjeske Miloš Vučić.

Danilovgrađani su bez pobjede šest utakmica zaredom (po tri remija i poraza), ali su u prošlom kolu zakinuli aktuelnog šampiona, i to u gostima - protiv Rudara je bilo 2:2.

"Nadam se da će ta utakmica biti pozitivan impuls", kaže Milivoje Novović, defenzivac Danilovgrađana.

Grbalj i Lovćen igraju “derbi” donjeg dijela tabele - ko pobijedi ima dobre šanse da izađe iz opasne zone.

Dejan Vukićević juri prvu pobjedu u trećem mandatu na klupi Zete, i to na kampu FSCG protiv ove polusezone sjajnog Dečića (teren u Tuzima je suspendovan), dok se u Baru igra jadranski derbi - Mornar čeka Petrovac.

Barani su posljednji, i tek izašli iz štrajka.

"U prošlom kolu smo ostvarili prvu pobjedu i daćemo sve od sebe da krenemo u seriju", kaže Benjamin Kacić.

Petrovčani su vezali tri poraza.

"Znamo za stanje u Mornaru, ali to može da ima i pozitivan efekat na terenu, zato moramo da budemo oprezni", ističe vezista Petrovca Bojan Golubović.

Parovi

Danas

Mladost - Bokelj (13)

Iskra - Sutjeska (13)

Grbalj - Lovćen (13)

Mornar - Petrovac (13)

Dečić - Zeta (15)

Nedjelja

Budućnost - Rudar (16)

Bonus video: