Enrike: I nespreman, Mesi donosi razliku na terenu

0 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Reuters
Luis Enrike, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.11.2015. 14:58h

Čudni su fudbalski putevi. Početkom godine, tačnije 4. januara, Barselona je na Anoeti poražena od Sosijedada, u meču u kome je Luis Enrike držao na klupi Lea Mesija do početka drugog dijela.

Medijska mašinerija je proradila punom parom. Navodno, Enrike je bio u svađi sa najboljim svjetskim fudbalerom, koji je tražio njegov odlazak; pisalo se i da je uprava „blau grane“ dala ultimatum svom treneru i da mu više neće oprostiti nijedan promašaj...

Šta je uslijedilo? Barsa je u narednih 35 mečeva proslavila 31 trijumf, uključujući i najbitniji, u finalu Lige šampiona sa Juventusom, a uz titulu prvaka Evrope radovala se i duploj kruni u Španiji.

Nepunih 11 mjeseci kasnije, pred novi duel sa Sosijedadom, ovog puta na Nou kampu, Luis Enrike je na fudbalskom krovu svijeta, poslije bajkovitih pobjeda nad Realom na Bernabeu u Primeri (4:0) i Romom u elitnom takmičenju (6:1).

„Sosijedad ima kvalitetne igrače koji vam, ukoliko niste u formi, mogu zadati mnogo problema“ – najavio je sjutrašnji duel (16) Enrike.

Njegov tim je, međutim, na vrhuncu forme sa 10 pobjeda u posljednjih 12 mečeva, i na liderskoj poziciji ima 4 boda više od Atletika, odnosno 6 više od Reala.

„Nadam se da ćemo zadržati ovaj nivo igara i rezultata. Imamo priliku da osvojimo tri bitna boda i učvrstimo se na prvom mjestu.“

Sve je lakše „blau grani“ kada je na terenu Mesi, koji se poslije duge pauze vratio na teren. Na Bernabeu je pola sata učestvovao u „el klasiku“, dok je u duelu sa Romom kao starter dao dva gola.

„I dalje nije 100 odsto spreman, a minuti su mu potrebni da što prije uđe u pravu formu. Ipak, znamo da Mesiju nije potrebno da bude na vrhuncu kako bi donosio razliku.“

Od kandidata za titulu, Barsa prva izlazi na teren u 13. kolu Primere. I Atletiko svoj meč igra u subotu sa Espanjolom na Kalderonu (18:15), dok Real u nedjelju gostuje Eibaru.

Bonus video: