Kraj štrajka na nagovor Novakovića i Radončića

122 pregleda 7 komentar(a)
Novaković, Foto: Savo Prelević
Novaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2015. 20:39h

Štrajk fudbalera Mornara i bojkot revanš utakmice četvrtfinala kupa sa Lovćenom na domaćem terenu, podigli su dosta prašine u fudbalskom Baru.

Ali, izgleda da stvari ulaze u mirniju fazu. Izabranici Rudolfa Markića danas su trenirali u „balon sali“, a sjutra će izaći na pomoćni teren Sportsko-rekreativnog centra „Bar“.

Imaju namjeru da, kako kažu, u najboljem sastavu, puni energije i motivisani, izađu na megdan Petrovcu, u subotu na „Topolici“.

Bez obzira što im, makar do juče, nisu isplaćena zaostala dugovanja.

Barani su revanšu četvrtfinala Kupa protiv Lovćena igrali s omladincima i očekivano su poraženi sa 3:0.

Inicijativa da se prekine sa obustavom rada potekla je od najstarijih prvotimaca Mitra Novakovića i Dženana Radončića.

"Ovo su teški dani za barski fudbal i Mornara koji je iznad svih nas. Tužno je bilo gledati meč sa Lovćenom i razočaranu publiku, iako su naši nasljednici dobrom igrom i borbenošću osvjetlali obraz, a nisu imali ni adekvatnu opremu. Jer, jesenja sezona u omladinskoj ligi je završena i nisu se nadali da će morati ponovo na teren, a kamoli da će igrati utakmicu Kupa sa seniorima Lovćena. Odlučili smo da kao najstariji prvotimci razgovaramo s mlađim saigračima kako bismo prekinuli štrajk. Svi su spremni da daju sve od sebe i da u preostala dva kola popravimo bodovni saldo i sa mnogo više optimizma uđemo u nastavak sezone. Očekujemo da će nas barska publika podržati kao nikad u posljednje vrijeme i da ćemo srušiti komšijski Petrovac. Uvjereni smo da za to imamo kvalitet, a motiv nam je, u ovom trenutku, veliki kao Rumija", kazao nam je Mitar Novaković, bivši reprezentativac Crne Gore.

Mornar je posljednji na tabeli Telekom 1. CFL nakon 15 odigranih kola, sa svega šest osvojenih bodova.

Bonus video: