Novcem od skupocjenih satova u razvoj uličnog fudbala

Funkcioneri u Fifi pristali su da vrate 48 skupocjenih satova dobijenih od Fudbalske federacija Brazila (FFB), tokom Kongresa Fife u toj zemlji prije početka Mundijala.
1 komentar(a)
Fifa, Foto: Fifa
Fifa, Foto: Fifa
Ažurirano: 26.11.2015. 13:22h

U jeku korupcionaških afera u Svjetskoj kući fudbala, jedna je izbjegnuta. Funkcioneri u Fifi pristali su da vrate 48 skupocjenih satova dobijenih od Fudbalske federacija Brazila (FFB), tokom Kongresa Fife u toj zemlji prije početka Mundijala.

Članovima Kongres ali i nekim funkcionerima u Izvršnom odboru FFB je poklonila skupocjene časovnike "Parmigiani", a vrijednost jednog je preko 16.000 funti.

Predsjednik istražnog organa Etičkog komiteta dr Kornel Borberi je donio odluku da satovi budu vraćeni i dati neprofitnoj organizaciji "streetfootballworld", koja bi novcem od njihove aukcione prodaje razvijala razvoj uličnog fudbala u Brazilu.

Ranije je Etički komitet donio odluku da ne otvara postupak, pod uslovom da funkcioneri vrate vrijedne satove.

"To je bio četvrti sat koji sam dobio od kada sam počeo da radim ovaj posao. Zaista nijesam ni slutio da časovnik toliko vrijedi, ali je nekakva praksa da kuda god pođem dobijem časovnik. Niko ne bi trebalo da vam pokloni nešto tako skupo, a da vas prethodno ne obavijesti o tome.Činjenica je da se skupocjeni pokloni ne daruju slučajno, ali i primaoci nekada nijesu svjesni vrijednosti, a takva praksa bi trebalo da se promijeni", naglasio je predsjednik Fudbalske federacije Engleske Greg Dajk

Fifin kodeks je, međutim, jasan i neznanje nije odbrana te da se od zvaničnika očekuje da budu svjesni važnosti njihovih poslova, te da znaju prateće obaveze i odgovornosti.

Bonus video: