Ibrahimović zakupio trg za navijače u Malmeu

Meč u Malmeu u žiži je svih svjetskih medija zbog nesvakidašnjeg gesta ljubimca švedskih navijača, Ibrahimovića, koji je glavni gradski trg u Malmeu zakupio kako bi navijačima omogućio da putem velikih video bimova posmatraju svog ljubimca
2 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2015. 12:26h

Duel u rodnom Malmeu napadač Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović nije obilježio samo 45. pogotkom u Ligi šampiona u pobjedi nad Malmeom (5:0), kojim je pretekao Alesandra Del Pjera i Didijea Drogbu.

Meč u Malmeu u žiži je svih svjetskih medija zbog nesvakidašnjeg gesta ljubimca švedskih navijača, Ibrahimovića, koji je glavni gradski trg u Malmeu zakupio kako bi navijačima omogućio da putem velikih video bimova posmatraju svog ljubimca. A gradski trg Ibrahimović je zakupio istog dana kada je obavljen žrijeb za Ligu šampiona, a navijačima je omogući šankove, lutriju čiji su pobjedncii dobijali ulaznicu da utakmicu posmatraju na stadionu...

"Sve sam organizovao sam, jer ovo mi je izuzetno bitan dan. Malme ima mali stadion, ne po švedskim, nego svjetskim standardima na koje sam navikao, ali da je i pet puta veći, napunili bi ga ljudima koji su željeli da me vide uživo", kazao je Ibrahimović, koji se nakon 14 godina vratio da igra u rodnom gradu.

Za razliku od svih drugih igrača PSŽ-a, njegovo ime propraćeno je ovacijama a ne zvižducima, a burnim aplauzima ispraćen je i sa terena.

Ni gradske vlasti Malmea nijesu imune na popularnost najboljeg švedskog igrača, pa je na vrhu najviše zgrade u Skandinaviji "Vrtećem tornju", sijalo veliko slovo Z, kao bi na pravi način dočekali i pozdravili jednog od najboljih svjetskih igrača.

Bonus video: