Lovćen prošao, izgubio fudbal: Mornar igrao sa omladincima

Prvotimci Mornara odbili da igraju revanš četvrtfinala Kupa protiv Lovćena zbog neisplaćenih zarada, nastupili omladinci
72 pregleda 5 komentar(a)
Lovćen - Mornar, Foto: Bajko Stanojević
Lovćen - Mornar, Foto: Bajko Stanojević
Ažurirano: 25.11.2015. 17:52h

Još jedan nesvakidašnji događaj u istoriji kluba koji je odavno na pragu jednog vijeka. Naime, nakon nemilih scena protiv Zete (i lijeganja na teren prije početka prvenstvenog duela), koji su da ironija bude veća fudbaleri Mornara dobili, danas su prvotimci barskog prvoligaša odbili da igraju revanš četvrtfinala Kupa.

Po njihovim riječima, razlog su neisplaćene plate. Nastupuli su omladinci, i očekivano poraženi. A drugačiji epilog se od golobradih mladića nije mogao očekivati.

Sve je bilo odlučeno, ako je uopšte bilo dileme, već nakon pola sata igra. Dva brza rafala, i to dva iskusna igrača Đalca i Jablana, riješila su pitanje putnika među četiri najbolje ekipe. Ako i to nije bilo jasno već poslije prvog poraza na Cetinju. Da nije bilo mladog i talentovanog golmana Miloša Vulezića lako je na polovini meča moglo biti i ubjedljivije. Ovako, zaustavio je pokušaje Flavia i Rogošića...

„Omladincima treba čestitati na onome što su prikazali, jer su „vadili kestenje iz vatre“. Kao pravi profesionalac neću komentaristi odluku prvotimaca. To ostavljam za naredni period, kada Uprava donese odluku“, rekao je trener Mornara Rudolf Marčić.

U drugom dijelu,“zeleni“ momci iz Bara, za prvoligaški fudbal odigrali su malo bolje. Nedovoljno makar za gol. Vulezić je ponovo bio na visini zadatka, odbranio već viđene golove Rogošića u 55.minutu.

Potom i Flavija par minuta kasnije sa distance. U 66. Luka Vujanović je bio na pragu novog gola za Cetinjane. A onda je stigao i konačan rezultat.

Vladislav Rogošić je u 77.minutu šutirao sa distance, a lopta je nakon devijacije po treći put završila u mreži talentovanog Vulezića.

Jedinu polupriliku za Mornar u smiraj meča imao je Orlandić.

„Rutinska pobjeda. Moglo je biti i ubjedljivije. Čestitam mladim momcima iz Mornara na požrtvovanju, a saigračima plasman u polufinale Kupa. Baranima želim bolje dane“, bio je kratak jedan od najboljih aktera asistent i strijelac Miloš Đalac.

Mornar - Lovćen 0:3 (0:2) - prvi meč 1:3

Bar - Stadion "Topolica". Gledalaca: 150. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović i Dragiša Drljević (oba Berane). Strelci: Đalac u 20, Jablan u 29. i Rogošić u 77. minutu.

Mornar: Vulezić 7, Koprivica 6,5, Orlandić 7, Šimura 6,5, Bušković 6,5 (od 75. Sjekloća), Đukić 6,5, Daisuke 6,5, Stojnić 6,5, Nikezić 6,5, Sekulović 6,5 (od 59. Mehović), Darmanović 6,5.

Lovćen: Petković -, Radunović 7, Jablan 7 (od 46. Radović 7), Tatar 7, Rogošić 7, Martinović 7 (od 58. N. Draganić), Đalac 7, Vujanović 7, Tiodorović 7, M. Draganić 7, Flavio 7 (od 67. Marković).

Bonus video: