Juve bolji od Sitija, Real umalo prokockao 4:0 protiv Šahtjora

U osminu finala plasirali se, pored Reala i Mančester sitija, i Juventus, Atletiko, Benfika i Pari sen Žermen. Gužva u grupi B - Volfsburg, Junajted i PSV u posljednjem kolu boriće se za dva preostala mjesta
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2015. 22:01h

Juventus je u najzanimljivijem meču petog kola savladao Mančester siti i obezbijedio plasman u osminu finala. Odlučio je Mario Mandžukić već u 18. minutu. Morata pogodio stativu za Juve, dobre šanse za Siti imali Ture, Sterling i Agero.

Real slavio protiv Šahtjora, ali umalo prokockao veliku prednost, Benitesov tim vodio 4:0, domaćin za 10 minuta stigao do 4:3, ali nije bilo vremena za preokret. Pari sen Žermen ubjedljiv protiv Malmea (5:0).

Atletiko rutinski izborio prolaz u drugu fazu, dva gola Grizmana za 2:0 protiv Galatasaraja. Ovom pobjedom Atletiko "ubacio" i Benfiku među 16 najboljih.

Najveće razočaranje je Mančester junajted, koji nije mogao da slomi PSV - meč bez golova i koncert zvižduka na Old trafordu. "Đavoli" u nezgodnoj situaciji, vjerovatno će im trebati pobjeda u Volfsburgu u posljednjem kolu.

Tok mečeva

90+1. minut - Sevilja smanjila u Menhengladbahu, strijelac Banega iz penala.

88. minut - kakav šok za Real - Šahtjor došao na gol zaostatka. Od 0:4 do 3:4 za desetak minuta. Opet Tešeira.

83. minut - Borusija ponovo na plus 3 - 4:1 protiv Sevilje. Drugi put Štindl. U istom minutu pogodio Dentinjo za Šahtjor - 4:2 je za Real sada.

82. minut - Sevilja smanjila - Ljorente. Pari sen Žermen bez milosti protiv Malmea. Peti gol postigao Lukas Moura. Ljubitelji fudbala u Malmeu uživaju u igri Ibrahimovićevih "svetaca". Ne samo na stadionu, već i na gradskom trgu.

78. minut - Sevilja u nokautu - 3:0 za Borusiju. Rafael osigurao pobjedu Borusije.

77. minut - Šahtjor iz penala. Strijelac Aleks Tešeira.

70. minut - drugi gol Ronalda. Real vodi 4:0. Portugalac imao i dvije asistencije - prvi put u dresu Reala na mečevima Lige šampiona!

68. minut - drugi gol Di Marije za PSŽ i 4:0 protiv Malmea. Borusija u transu - Džonson za 2:0 u duelu sa Seviljom.

65. minut - Atletiko pred pobjedom i promocijom - drugi put Grizman za 2:0 protiv Galarasaraja.

Malme imao veliku šansu da smanji zaostatak za Pari sen Žermenom, ali je Markus Rozenberg pogodio okvir gola iz penala.

Uzbuđenja u Torinu. Prvo je Bufon maestralno odbranio šut Jaje Turea, a u sljedećem napadu Alvaro Morata pogodio stativu Sitijevog gola.

52. minut - Danijel Karvahal pogodio za Real - 3:0.

50. minut - Real vodi 2:0 protiv Šahtjora. Luka Modrić na asistenciju Ronalda. U istom minutu Zlatan Ibrahimović pogodio protiv tima u kome je počeo karijeru. Malme - PSŽ 0:3.

Golom Ronalda, njegovim 83. u Ligi šampiona, Real vodi protiv Šahtjora. Juventus u derbiju ima 1:0 protiv Mančester sitija (strijelac Mandžukić). Gosti u finišu poluvremena mogli do izjednačenja, ali je Bufon spriječio Aguera. Šansu za Siti imao i Fernandinjo.

Atletiko pred promocijom u osminu finala - 1:0 protiv Galatasaraja, pogotkom Grizmana.

Pari sen Žermen siguran u Malmeu - 0:2.

Golova nema samo na Old trafordu. Mančester je bolji, ali je imao samo jednu šansu - golman Zet sjajno je odbranio šut Marsijala.

Interesantno je u Menhengladbahu, gdje Borusija vodi protiv Sevilje 1:0. Domaćin napada i šutira iz svih pozicija - čak 19 udaraca na gol imao je njemački tim.

Gol Anhela di Marije za 2:0 protiv Malmea bio je gol broj 7.000 u istoriji Lige šampiona. Za sva vremena...

29. minut - vodi Borusija protiv Sevilje. Strijelac Štindl. asistent Džaka. U ovom trenutku Sevilja daleko i od trećeg mjesta koje vodi u Ligu Evrope, takmičenja koje je osvojila prošle sezone.

Kakav skor ima Ronaldo u dresu Reala u mečevima Lige šampiona! Portugalac je ukupno postigao 83 gola u elitnom takmičenju.

18. minut - u istom minutu golovi u derbijima. Mario Mandžukić doveo Juventus u vođstvo protiv Sitija, Ronaldo pogodio za 1:0 na gostovanju Šahtjoru.

14. minut - Di Marija za velikih 2:0 Pari sen Žermena u Malmeu, rodnom gradu Zlatana Ibrahimovića.

13. minut - Grizman doveo Atletiko u vođstvo protiv Galatasaraja.

4. minut - Pari sen Žermen je već načeo Malme. Strijelac Rabio na centaršut Van der Vila.

Počelo je šest mečeva petog kola u grupama A, B, C i D.

Uoči mečeva u grupama A, B, C i D, Real i Mančester siti su bezbrižni i već su u osmini finala. Ipak, baš se mečevi tih klubova očekuju sa posebnom pažnjom.

Čeka se reakcija Reala u duelu sa Šahtjorom nakon debakla od Barselone, te zahtjeva navijača za smjenom Rafe Benitesa, ali i predsjednika Florentina Peresa.

I Siti u Torinu mora da se "vadi" za neuspjeh u posljednjem kolu Premijer lige, protiv Liverpula na domaćem terenu (1:3). Juventus je neporažen na posljednjih 11 mečeva u Ligi šampiona na domaćem terenu.

Can we end The Old Lady's unbeaten run tonight? #juvecity #mcfc pic.twitter.com/i4f5y9lSOi

— Manchester City FC (@MCFC) November 25, 2015

Grupa A

Šahtjor – Real Madrid 3:4

Tešeira 77. (penal),88, Dentinjo 83. - Ronaldo 18,70, Modrić 50, Karvahal 52.

Malme – PSŽ 0:5

Rabio 4, Di Marija 14,68, Ibrahimović 50, Lukas Moura 82.

Grupa B

Mančester junajted – PSV 0:0

CSKA – Volfsburg 0:2

Šurle 67,88.

Grupa C

Atletiko Madrid – Galatasaraj 2:0

Grizman 13,65.

Astana – Benfika 2:2

Tvumasi 19, Aničić 31. – Himenes 40,73.

Grupa D

Juventus – Mančester siti 1:0

Mandžukić 18.

Borusija M. - Sevilja 4:2

Štindl 29, 83, Džonson 68, Rafael 78.- Ljorente 82, Banega 90+1. (penal)

Dva meča već su završena. Golovima Andrea Šurlea u 67. i 88. minutu, Volfsburg je u Moskvi savladao CSKA 2:0 i svoj tim doveo na korak od osmine finala. Kako trenutno stvari stoje, "vukovima" će za plasman među 16 najboljih biti dovoljan remi sa Mančester junajtedom na svom terenu u posljednjem kolu.

Benfika je propustila šansu da obezbijedi plasman, jer je igrala samo 2:2 sa Astanom u Kazahstanu, u okviru grupe C.

Astana je bila nadomak senzacije, s obzirom na to da je vodila 2:0, a prednost je imala do 73. minuta, kada je Raul Himenes pogotkom odveo Benfiku u narednu fazu takmičenja.

Prednost Astani donijeli su Patrik Tvumasi u 19. i Marin Aničić u 31. minutu. Himenes je u 40. minutu smanjio zaostatak poslije odličnog centaršuta Žonasa, a potom u 73. izjednačio nakon lijepe akcije.

Bonus video: