Plavi zid zaustavio i Zetu

Deveti put zaredom Budućnost nije primila gol, 815 minuta miruje mreža „plavih“, računajući prvenstvo i Kup.
76 pregleda 0 komentar(a)
Zeta - Budućnost, Foto: Vijesti
Zeta - Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 25.11.2015. 16:57h

Fudbaleri Zete i Budućnosti odigrali su žestokih 90 minuta na ivici regularnosti, po blatom i vodom prekrivenom terenu, dali sve od sebe, a utrošena energija isplatila se gostima, koji su sačuvali velikih 2:0 iz prvog meča i prošli u polufinale.

„To je bio naš cilj i igrali smo tako da ga ispunimo. U ovakvim uslovima potrebna je maksimalna borbenost i dobra taktička disciplina, a mi smo to imali u revanšu“, kazao je pomoćni trener Budućnosti Vladan Tomić.

Deveti put zaredom Budućnost nije primila gol, 815 minuta miruje mreža „plavih“, računajući prvenstvo i Kup.

„Taj naš niz bez primljenog gola je znak stabilnosti, sigurnosti, ali i kvaliteta“, naglasio je Tomić.

Mogla je Zeta da prekine taj niz, domaćin je u drugom poluvremenu stvarao probleme odbrani rivala, a najbliži golu bio je Trišović, koji je u 49. minutu sa ivice šesnaesterca pogodio stativu.

„Nakon ovog meča niko u Zeti ne može da bude nezadovoljan, jer smo odigrali dobro po teškom terenu, protiv kvalitetnog rivala i uz negativan rezultat kao dodatni teret. Zeta je, ispostavilo se, u ovom dvomeču bila tri poluvremena bolja od Budućnosti, ali drugih 45 minuta pod Goricom i dva primljena gola odlučili su polufinalistu“, rekao je trener Zete Dejan Vukićević.

Budućnost je pojačanim veznim redom, sa Raičkovićem odmah ispred štopera, a Ilinčićem kao „lažnim“ napadačem, od početka meča spriječila Zetu da se nametne na terenu. Mogućnosti u organizaciji igre bile su, doduše, ograničene po blatnjavoj Trešnjici, a gosti, posebno korpulentni Simović, pokušaje rivala dugim loptama lako su rješavali.

U nastavku je Zeta, ipak, uspjela da pritisne rivala, nakon stative Trišovića, pokušavali su Klikovac i Nigerijac Onimisi, ali je Agović bio pripravan...

„Napravili smo lijep rezultat plasmanom u polufinale Kupa, a nadam se da ćemo uspješnu jesen završiti dobrim rezultatima u posljednja dva prvenstvena kola, protiv Rudara i Mladosti“, kazao je Vladan Tomić.

Dok Budućnost na pauzu može da ode kao kandidat za oba trofeja, Zeta ima druge brige...

„Zaostali smo mnogo u prvenstvu, pokušaćemo da popravimo utisak u posljednja dva kola. Potrošili smo se dosta, nova utakmica je već u subotu, a posao trenera je da spremi timom, i psihički i fizički za posljednjih 180 minuta. Kratko sam sa ekipom, još je faza upoznavanja. Ima pozitivnih stvari, ima i nekih koje bi vremenom trebalo ispraviti, ali za veće domete, realno, potreban je i realno i veći kvalitet“, zaključio je Dejan Vukićević.

Zeta - Budućnost 0:0 (prvi meč 0:2)

Golubovci - Stadion Trešnjica. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Žuti kartoni: Šofranac, Trišović (Zeta), Radunović, Mirković (Budućnost). Crveni karton: Trišović (Zeta) u 90+3. minutu.

Zeta: Novović, Jakšić (od 81. Aligrudić), Cavnić, Vujačić, Trišović, Onimisi, Marković (od 70. Kukuličić), Šofranac, Klikovac, Vlaisavljević, Bjedov.

Budućnost: Agović, Raspopović, Simović, Mitrović, Radunović, Raičković (od 84. Tomković), Mirković, Hočko, Vušurović, Pejaković (od 90. Kažić), Ilinčić (od 62. Vukčević).

Bonus video: