Ništa od Crne Gore, Paunović preuzeo Čikago

69 pregleda 7 komentar(a)
Veljko Paunović, Foto: Www.marcadorint.com
Veljko Paunović, Foto: Www.marcadorint.com
Ažurirano: 24.11.2015. 18:40h

Novi trener Čikaga Veljko Paunović rekao je danas da se raduje novom poslovnom izazovu.

"Ovo je prilika kojoj sam se nadao, jer ću raditi sa pravim ljudima, u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da počnem da radim sa timom, da upoznam nove navijače za koje znam da su strastveni i vjerni klubu", rekao je Paunović za klupski sajt.

Paunović, koji je ljetos predvodio omladinsku reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu, potpisao je danas ugovor sa američkim Čikagom.

U medijima se Paunović pominjao i kao potencijalni kandidat za selektora Crne Gore.

"Imam mnogo energije, znanje i iskustvo koje ću donijeti ovom klubu. Fudbal je za mene način života i ja ga živim čitav život. Volim ovakve izazove u kojima je potrebno da gradite šampiona dajući sve od sebe u svakom trenutku. Vidim Čikago Fajr kao ranjenog lava koji je spreman da oslobodi svoju snagu", rekao je on.

Paunović se zahvalio vlasniku Čikaga Endrujuu Hauptmanu, generalnom menadžeru Nelsonu Rodrigesu i cijelom izvršnom timu američkog kluba što su ga u "jakoj konkurenciji" izabrali za trenera.

On je tokom karijere, između ostalih, nastupao za Partizan, Marbelju, Atletiko Madrid, Tenerife, Hanover, Hetafe, Rubin i Almeriju, kao i američku Filadelfiju, a kao trener predvodio je mlađe selekcije Srbije.

Za nacionalnu selekciju Srbije i Crne Gore odigrao je dvije utakmice i postigao jedan gol.

Bonus video: