Real sjutra protiv Šahtjora za prvo mjesto u Grupi A

"Imamo dužnost prema navijačima da osvojimo tri boda", rekao je trener Reala Rafael Benites.
1 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2015. 14:39h

Fudbaleri Real Madrida igraju sjutra u Ljvovu protiv Šahtjora u petom kolu Lige šampiona i pokušaće pobjedom da osvoje prvo mjesto u Grupi A.

Utakmica u Ljvovu počeće sjutra u 20.45, a Real će pobjedom željeti da se iskupi za težak poraz u prvenstvu od Barselone 0:4.

Za prvo mjesto u grupi Realu će biti dovoljan i bod, ako u drugoj utakmici, sjutra od 20.45 u Švedskoj Pari Sen Žermen ne pobijedi Malme.

"Imamo dužnost prema navijačima da osvojimo tri boda", rekao je trener Reala Rafael Benites.

U ekipi Reala neće biti defanzivaca Marsela zbog povrede primicača i Serhija Ramosa zbog povrede ramena.

Šahtjor će zadržati šanse za plasman u osminu finala ako pobijedi Real, ali će mu biti potrebno i da Pari Sen Žermen ne osvoji sva tri boda u Švedskoj.

"Fudbaleri Reala su pravi majstori fudbala. Znaju kako da drže loptu. U prvom dijelu takmičenja smo izgubili u Madridu, ali ovog puta će naši navijači biti na stadionu. Moramo da igramo našu igru, ne osjećam pritisak", rekao je fudbaler sredine terena Šahtjora Vasil Kobin.

U timu Mirćee Lućeskua neće biti suspendovanih Oleksandra Kučera i Darija Srne.

Na tabeli Grupe A Real je prvi sa 10 bodova, Pari Sen Žermen na drugom mjestu ima tri boda manje, a Šahtjor i Malme osvojili su po tri boda.

U Grupi B Mančester junajted će sjutra od 20.45 na Old Trafordu igrati protiv PSV Ajndhovena, utakmicu petog kola.

Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je da će njegova ekipa pokušati da pobijedi PSV kako bi ostala u trci za prvim mjestom u Grupi B i plasmanom u osminu finala.

Engleski tim je prvi na tabeli sa šest bodova, a bod manje imaju PSV i Volfsburg. CSKA iz Moskve je posljednji na tabeli sa četiri boda.

"Ove nedjelje nas čekaju dva velika zadatka, u Ligi šampiona i Premijer ligi. Mogli bismo da napravimo veliki korak ka osvajanju prvog mjesta u Grupi B u Ligi šampiona, a pobjedom protiv Lestera mogli bismo da preuzmemo prvo mjesto u Premijer ligi, ali idemo korak po korak", rekao je Mata.

Junajted je u prvoj utakmici u grupi izgubio u Ajndhovenu sa 1:2, ali je od tada pobijedio Volfsburg i CSKA.

"Želimo da osvojimo tri boda sjutra kako bismo se primakli plasmanu u osminu finala", rekao je Mata.

U drugoj utakmici u Grupi B CSKA će od 18 časova u Moskvi igrati protiv Volfsburga i pokušaće pobjedom da ostane u igri za plasman u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Fudbaleri Juventusa igraju sjutra od 20.45 u Torinu protiv Mančester sitija u petom kolu Grupe D i pobjedom će pokušati da se plasiraju u narednu rundu.

Fudbaler crno-bijelih Đorđo Kjelini rekao je da njegova ekipa mora da bude oprezna, posebno zbog poraza Sitija u Premijer ligi protiv Liverpula (1:4).

"Više bih volio da Siti mirniji ulazi u utakmicu. Oni imaju talentovanu ekipu i možda bi nam bilo lakše da dođu opušteniji u Torino. Moramo da odigramo odličan meč pošto želimo da obezbijedimio plasman u osminu finala", rekao je Kjelini.

U drugoj utakmici u toj grupi Borusija će sjutra od 20.45 igrati u Menhengladbahu protiv Sevilje.

Na tabeli Grupe D Mančester siti je prvi na tabeli sa devet bodova, Juventus ima bod manje, Sevilja je treća sa tri boda, a bod manje ima Borusija Menhengladbah.

U Grupi C fudbaleri Atletiko Madrida igraju sjutra od 20.45 na Visente Kalderonu protiv Galatasaraja i potreban im je bod da se plasiraju u osminu finala.

Ekipa Dijega Simeona je neporažena u posljednjih osam utakmica u svim takmičenjima, a posljednji poraz doživjela je upravo protiv Benfike.

U španskom timu neizvjestan je nastup Džeksona Martinesa zbog povrede skočnog zgloba.

Galatasaraj će predvoditi privremeni trener Tafarel, pošto je prošle nedjelje otpušten Hamza Hamzaoglu i potrebna mu je pobjeda kako bi zadržao šanse za plasman u osminu finala.

U drugoj utakmici u Grupi C Astana će sutra od 16 časova u Kazahstanu igrati protiv Benfike, koja je prva na tabeli sa devet bodova. Atletiko je drugi sa dva boda manje, treći je Galatasaraj sa četiri a Astana je osvojila dva boda.

Bonus video: