Platini pred doživotnom suspenzijom!

O kazni Platiniju, koji se nedavno kandidovao za predsjednika Fife, narednog mjeseca će odlučiti Sudski komitet svjetske fudbalske federacije.
1 komentar(a)
Mišel Platini, Foto: Reuters
Mišel Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2015. 12:44h

Predsjedniku Uefe i potpredsjedniku Fife Mišelu Platiniju prijeti doživotna suspenzija, priznao je njegov advokat.

Legendarni francuski fudbaler trenutno izdržava 90-dnevnu suspenziju zbog optužbi za korupciju, zajedno sa odlazećim predsjednikom Fife Sepom Blaterom.

Platinijev advokat, Tibo d'Ales kazao je da su preporuke Etičke komisije Fife (tijelo koje je suspendovalo Platnija) - skandalozne, te da njegovom klijentu prijeti doživotna suspenzija iz fudbala.

O kazni Platiniju, koji se nedavno kandidovao za predsjednika Fife, narednog mjeseca će odlučiti Sudski komitet svjetske fudbalske federacije. Predsjedavajući sudija je Njemac, Hans-Joakim Ekert.

Jedan od najboljih evropskih i svjetskih fudbalera 80-ih godina prošlog vijeka suočen je sa žestokom kaznom zbog "nelojalnog plaćanja". Blater je 2011. godine uplatio Platiniju dva miliona švajcarskih franaka, za navodne savjetodavne usluge u periodu od 1999. do 2002. godine.

Blater i Platini su demantovali da je bilo zloupotreba, ali su priznali da sporna uplata nije imala uporište u odgovarajućoj papirologiji.

Bonus video: