Budućnost na Trešnjici sa velikom zalihom: Teško će se ponoviti 2006.

Bokelj je pred velikim uspjehom, plasmanom u polufinale, ali mora da napravi još jedan korak nakon senzacionalne pobjede 2:0 u gostima nad aktuelnim pobjednikom Kupa, te liderom prvenstva, ekipom Mladosti.
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.11.2015. 10:36h

Zeta i Dejan Vukićević uspjeli su sada već davne 2006. godine da naprave podvig protiv Budućnosti i pobjedom na Trešnjici 3:0 nadoknade poraz od 2:0 sa stadiona pod Goricom, te prođu u narednu fazu Kupa.

Devet godina kasnije, sudar dva prva šampiona nezavisne Crne Gore nema ni približno istu tenziju kao što je tada bio slučaj, a Zeta ima minimalnu šansu da ponovi sličan poduhvat, nakon istog rezultata iz prvog meča (poraza 2:0).

"Ne možemo da kažemo da je gotovo dok ne završimo posao na terenu, u svakom slučaju nećemo braniti prednost već ćemo pokušati da damo gol, kojim bismo vjerujem završili sav posao", kaže lijevi bek Budućnosti Risto Radunović.

Iako nemaju šampionski tim, Podgoričani su u zastrašujućoj seriji - računajući Kup i prvenstvo, vezali su šest pobjeda i sedam utakmica na kojima nisu primili gol, a bez poraza su od 12. septembra, otkada su odigrali 13 utakmica.

Zeta je, s druge strane, doživjela čak pet poraza na posljednjih šest utakmica u oba takmičenja, a lošu seriju nije prekinuo ni povratak Dejana Vukićevića na kormilo (poraz od Mornara u petak).

Revanši četvrtfinala Kupa donose još zanimljivih mečeva.

Ništa nije riješeno u duelu između Rudara i Dečića, iako su Pljevljaci u velikoj prednosti nakon 2:2 u čudnom meču dva tima prije tri sedmice na Trešnjici. Za prolaz u narednu rundu, četi Mirka Marića dovoljan je i remi na svom terenu - 0:0 ili 1:1.

"Ovo je za nas svakako jedna od važnijih utakmica ove godine i jasno je da će igrači učiniti sve da je riješe u svoju korist. U svakom slučaju, ne pada nam na pamet da čuvamo 2:2 iz prvog meča. Vjerujem da će kvalitet i iskustvo doći do punog izražaja i da ćemo konačno odigrati odgovorno i disciplinovano od prvog do 90 minuta", kaže Mirko Marić.

Bokelj je pred velikim uspjehom, plasmanom u polufinale, ali mora da napravi još jedan korak nakon senzacionalne pobjede 2:0 u gostima nad aktuelnim pobjednikom Kupa, te liderom prvenstva, ekipom Mladosti.

Jer, Podgoričani se ne predaju.

"Ako je Bokelj mogao na našem terenu da postigne dva gola, a ne primi nijedan, zašto mi ne bismo ponovili nešto slično u Kotoru", kazao je trener Mladosti Nikola Rakojević.

Blizu polufinala je i Lovćen, koji u Baru protiv Mornara brani velikih 3:1 sa Cetinja prije tri sedmice.

Parovi:

Zeta - Budućnost (prvi meč 0:2)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Rudar - Dečić (prvi meč 2:2)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Bokelj - Mladost (prvi meč 2:0)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Mornar - Lovćen (prvi meč 1:3)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Sve utakmice igraju se sjutra u 13 časova

Bonus video: