Mirko operisao koljeno: "Vratiću se jači nego ikad"

Kapiten i najbolji strijelac crnogorske reprezentacije pokidao je prednje ukrštene ligamente koljena desne noge u finišu duela njegove Al Džazire i Al Fudžarie, u Arapskom zalivskom Kupu 17. novembra.
56 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Facebook.com
Mirko Vučinić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 24.11.2015. 10:11h

Mirko Vučinić uspješno je operisao koljeno na rimskoj klinici "Vila Stjuart" i predstoji mu dug i težak period rehabilitacije.

"Vidimo se uskoro. Vratiću se jači nego ikad", poručio je Vučinić iz bolnice putem društvenih mreža.

Kapiten i najbolji strijelac crnogorske reprezentacije pokidao je prednje ukrštene ligamente koljena desne noge u finišu duela njegove Al Džazire i Al Fudžaire, u Arapskom zalivskom Kupu 17. novembra.

Jedna od najtežih povreda u sportu odvojiće Vučinića od terena najmanje sedam mjeseci, pa je ova sezona za 32-godišnjeg napadača već završena.

Mirko se povrijedio u duelu sa defanzivcem Al Fudžaire Validom Al Jamahijem, koji je juče u izjavi za list "Emirates Today" dao svoje viđenje tog slučaja:

"Nisam igrač koji bi namjerno povrijedio suparnika. Bio sam šokiran i ožalošćen kada sam čuo da je Vučiniću stradao ligament koljena. Želim mu brz i uspješan oporavak", kazao je Al Jamahi.

Al Džazira, koja je očajno startovala u prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a nakon povrede Vučinića biće joj još teže, u januaru će potražiti zamjenu crnogorskom napadaču.

Samo sedmicu prije povrede, Vučinić je u izjavi crnogorskim medijima kazao da nema namjeru da se povuče iz reprezentacije, ta da će biti tu i u narednom ciklusu kvalifikacija, koji počinje u septembru 2016. godine.

Da li će teška povreda poremetiti planove nekadašnjeg fudbalera Sutjeske, Lećea, Rome i Juventusa, tek će se vidjeti.

Bonus video: