Peres: Benites ima punu podršku kluba!

"Njegov posao u Realu je tek počeo. Pustimo ga da radi i siguran sam da će nas dovesti do ciljeva", kazao je prvi čovjek "merengesa"
3 komentar(a)
rafael benites, Foto: Realmadrid.com
rafael benites, Foto: Realmadrid.com
Ažurirano: 23.11.2015. 19:02h

Od najavljenih promjena nema ništa, makar trenutno - predsjednik Real Madrida Florentino Peres dao je podršku treneru Rafaelu Benitesu na varednoj pres-konferenciji koja je održana večeras.

"Benites ima punu podršku kluba", bilo je prvo što je rekao Peres.

Tako se ispostavilo kao tačno pisanje "Marke" u današnjem izdanju, koja je preko naslovnice objavila da je Benites "potvrđen" od strane "sosiosa" i da je preživio do sada najžešći nalet kritičara.

"Njegov posao u Realu je tek počeo. Pustimo ga da radi i siguran sam da će nas dovesti do ciljeva", dodao je Peres.

Dakle, Kristijano Ronaldo će morati makar još neko vrijeme da sarađuje s trenerom za čiju se smjenu (makar tako izvještavaju španski mediji) zalagao.

Peres je ovog puta odlučio da podrži trenera, ali niko ne sumnja u to da je podrška samo uslovna i da je Benites i dalje pod velikim pritiskom. Naredni kiks, možda već u srijedu u Ukrajini protiv Šahtjora, označio bi kraj njegovog mandata u "kraljevskom klubu".

Jedno od pitanja novinara upućeno Peresu bilo i o tome da li mu je Ronaldo rekao da „Real sa Benitesom” neće osvojiti ništa.

"Kristijano mi to nikada nije rekao. O tome nije bilo priče, ali dobro. Razumijem neozbiljne medije - to je čista novinarska priča i želja da se klub destabilizuje. Odgovorno tvrdim da je Benitesov odnos sa igračima dobar", istakao je Peres.

Benites je i dalje trener, a javnost licitira s imenima koji će ga (kad-tad) zamijeniti. Prva alternativa je Zinedin Zidan, navodno se nudi i Mihael Laudrup, koji je odbio da preuzme reprezentaciju Danske.

Vrata nije zatvorio ni Karlo Anćeloti, možda i jedini trener u posljednjih petnaestak godina kojeg svlačionica nije „progutala”. Italijan je i kada je otišao ljetos pričao o sjajnom odnosu sa fudbalerima.

"Povratak Anćelotija? Nikada ne znate šta može da se dogodilo za pola godine. Pogotovo u fudbalu", rekao je Peres.

To je praktično ono najbitnije što je rekao prvi čovjek Reala u obraćanju, uz one redovne izjave da "klubu sada treba podrška svih struktura nakon teškog poraza u derbiju", kao i da zna "da se protiv njega lično vodi velika kampanja".

Real je nakon debakla u "el klasiku" od 4:0 pao na treće mjesto, a Barsa na prvoj poziciji ima šest bodova više.

Bonus video: