Mustafa Denizli novi trener Galatasaraja

"Uzbuđen sam što sam se vratio u Galatasaraj. To je jedini klub s kojim sam spreman da rizikujem uspjehe i reputaciju koju sam stvorio kroz karijeru", rekao je 66-godišnji Denizli
0 komentar(a)
Mustafa Denizli, Foto: Wikipedia.org
Mustafa Denizli, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 23.11.2015. 18:14h

Nasljednik Hamze Hamzaoglua na klupi Galatasaraja je iskusni Mustafa Denizli.

Denizli je jedini trener u Turskoj koji je bio šampion sa tri različita kluba (Galata, Fenerbahče i Bešiktaš), a bivši je selektor te zemlje, koju je vodio od 1996. do 2000. godine. Na Euru u Belgiji i Holandiji Turci su pod njegovom komandom stigli do četvrtfinala.

Ovo će biit treći put da Denizli vodi velikana iz Istanbula - prvi mandat je imao krajem osamdesetih, a drugi početkom devedesetih godina prošlog vijeka kada je osvojio titulu i Kup.

"Uzbuđen sam što sam se vratio u Galatasaraj. To je jedini klub s kojim sam spreman da rizikujem uspjehe i reputaciju koju sam stvorio kroz karijeru", rekao je 66-godišnji Denizli.

Galatasaraj je prošle sedmice smijenio Hamzaoglua, a dvije su verzije zašto je otišao - prva da se nije slagao sa klupskom transfer-politikom, a druga da je platio zbog sukoba sa iskusnim fudbalerom Umutom Bulutom.

Bonus video: