Čelsi traži iskupljenje u Ligi šampiona

Čelsi ima sedam bodova, tri manje od Porta, a dva više od Dinamo Kijeva, koji će biti glavni rival u toj borbi. Makabi je posljednji bez učinka i šanse da uradi nešto više ove sezone
0 komentar(a)
Čelsi, Foto: Reuters
Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2015. 12:50h

Fudbaleri Čelsija pokušaće sjutrašnjom utakmicom protiv Makabija u Tel Avivu da riješe pitanje plasmana u osminu finala Lige šampiona i tako se djelimično iskupe za loše rezultate u engleskom prvenstvu.

Čelsi ima sedam bodova, tri manje od Porta, a dva više od Dinamo Kijeva, koji će biti glavni rival u toj borbi. Makabi je posljednji bez učinka i šanse da uradi nešto više ove sezone.

Situacija će biti komplikovana ako ekipa Žozea Murinja pobijedi u Izraelu, a Dinamo savlada Porto u gostima. U tom slučaju bi sve tri ekipe imale šansu da prođu u osminu finala i posljednje kolo bi donijelo mnogo uzbuđenja.

Savršen učinak u Ligi šampiona ima samo Zenit, koji je u prošlom kolu obezbijedio plasman u narednu fazu, a u predstojećoj utakmici grupe H pokušaće da oteža put Valensiji ka istom cilju.

Belgijski Gent će gostovati Lionu, koji je iznenađujuće na začelju sa samo jednim bodom. Francuski klub i dalje ima šansu za plasman, ali pored pobjede nad belgijskom ekipom, moraće da čeka i poraz Valensije, da bi plasman rješavao u posljednjem kolu.

Utakmica između Zenita i Valensije će se igrati u 18.00 u Sankt Peterburgu, kada i duel BATE Borisova i Bajer Leverkuzena, dok će se svi ostali susreti igrati od 20.45.

Bjeloruski i njemački klub imaće direktan obračun u kojem će pokušati da iskoriste eventualni poraz Rome od Barselone i naprave korak ka plasmanu u osminu finala.

Barselona će, ako slavi na svom stadionu, riješiti pitanje plasmana u narednu fazu. Španski klub ima 10 bodova, pet više od Rome, a slijede Bajer sa četiri i BATE sa tri.

Najizvjesnija situacija je u grupi F, u kojoj Bajern Minhen i Olimpijakos imaju po devet bodova i vode ispred Arsenala i Dinamo Zagreba sa po tri.

Arsenal dočekuje Dinamo i neophodna mu je pobjeda, kao i poraz Olimpijakosa, kako bi se u posljednjem kolu u Atini sa trijumfom od dva gola razlike domogao osmine finala.

Bonus video: