Goleada Intera protiv Frozinonea, Napoli osvojio Veronu

Milanski tim je pobijedio sa 4:0 i tek drugi put ove sezone je dao više od jednog pogotka.
0 komentar(a)
Džonatan Bjabjani, Foto: Reuters
Džonatan Bjabjani, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2015. 21:53h

Inter u derbi sa Napolijem narednog ponedjeljka ulazi kao lider, nakon što je prvi put u sezoni slavio sa više od jednog gola razlike.

Žrtva je Frozinone - milanski tim je pobijedio sa 4:0 i tek drugi put ove sezone je dao više od jednog pogotka.

Stevan Jovetić je bio na terenu 90 minuta, nije dao gol, iako je imao jednu veliku šansu, ali je obilježio finiš kada je u 86. minutu poklonio asistenciju petom Kolumbijcu Hejsonu Murilju.

Konačan rezultat je postavio Marcelo Brozović. Prethodno, goste je otvorio Džonatan Bjabjani, a tri boda je obezbijedio Mauro Ikardi.

Dva puta je asistent bio Adem Ljajić, a učestvovao je i kod gola Bjabjanija.

Sada je sve spremno za veliki okršaj Napolija i Intera, jer su i "azuri" u naletu.

Savladali su Veronu na "Bentegodiju" sa 2:0.

Napolitanci su u Veroni dominirali od starta, a nakon mnogo prilika put do mreže je konačno pronašao Lorenco Insinje na asistenciju Mareka Hamšika u 67. minutu.

Samo šest minuta kasnije, prednost je duplirana. Asistent je bio Insinje, a strijelac Gonsalo Iguain, koji je postao prvi igrač u Seriji A sa dvocifrenim brojem pogodaka.

Gosti su bili dominantniji, imali su 72 odsto posjeda lopte i čak 21 udarac ka golu Verone.

"Već dugo slušamo priče o Skudetu, ali ja znam da je rano za tako nešto. Bavim se time kako da mislimo na prvu narednu utakmicu. U četvrtak igramo u Ligi Evrope, a od petka ćemo misliti na derbi sa Interom", rekao je trener Napolija Mauricio Sari i osvrnuo se na učinak Iguaina:

"Nije mu bilo lako, došao je prije dva dana iz reprezentacije i vidjelo se da je umoran. Ipak, uradio je ono što napadč treba da uradi - dao je gol", istakao je Sari.

Na "Artemio Frankiju" je Empoli vodio 2:0 golovima Marka Livaje i reprezentativca Lihtenštajna Marcela Bihela u prvom poluvremenu, ali je Nikola Kalinić sa dva pogotka u 56. i 61. minutu, svojim 8. i 9. u sezoni, donio bod "violi".

Hrvatski napadač, koji je ušao na startu drugog poluvremena, u 94. minutu je mogao i do het-trika, ali je lopta nakon njegovog udarca prohujala tik pored stative.

"Slažem se da se ovaj rezultat vodi kao kiks, ali ja sam zadovoljan onim što sam vidio od svoje ekipe. Karakter i želja koja je bila vidljiva u drugom poluvremenu je nešto što svaki trener želi da vidi", rekao je Paulo Souza.

Nevjerovatan finiš su odigrali Đenova i Sasuolo. "Grifoni" su vodili do sudijskog dodatka, da bi Franćesko Aćerbi izjednačio u 94. minutu.

Tek što se krenulo sa centra, Isa Sisoko je centrirao, a Leonardo Pavoleti sjajno skočio, glavom smjestio loptu u mrežu i izazvao delirijum na tribinama.

A Vinćenco Montela je izgubio u debitantskom meču na klupi Sampdorije.

Njegov tim je izgubio u Udinama (1:0), a jedini gol dao je Badu u 34. minutu.

Rezultati 12. kola

Inter - Frosinone 4:0 (Bjabjani 29, Ikardi 53, Muriljo 87, Brozović 90+2)

Fiorentina - Empoli 2:2 (Kalinić 56, 61 - Livaja 18, Bihel 27)

Đenova - Sasuolo 2:1 (Rinkon 51, Pavoleti 90+5 - Aćerbi 90+4)

Lacio - Palermo 1:1 (Kandreva 70. penal - Goldaniga 21)

Atalanta - Torino 0:1 (Bovo 52)

Karpi - Kjevo 1:2 (Gamberini 61. autogol - Ingleze 8, Međorini 14)

Udineze - Sampdorija 1:0 (Badu 34)

Verona - Napoli 0:2 (Insinje 67, Iguain 73)

Subota

Juventus - Milan 1:0

Bolonja - Roma 2:2

Tabela

Bonus video: