Nema maski, želimo titulu

78 pregleda 1 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2015. 08:47h

Nakon Budućnosti, Rudara, Sutjeske i Mogrena (po dva puta) te jednom Zete, je li ove sezone došao red i na Mladost?

Crnogorski fudbalski šampionat mogao bi da dobije i šestog različitog šampiona, u svom tek desetom izdanju.

Sve je u izvjesnije da se krug šampiona širi nakon što je Mladost dva kola prije kraja jesenjeg dijela šampionata stekla šest bodova prednosti u odnosu na Rudar i prvi put ove sezone jasno stavila do znanja da je interesuje - titula.

Marko Šćepanović, najbolji strijelac Mladosti i cijele lige (10 golova) spušta, međutim, loptu na zemlju.

“Šest bodova prednosti? To u ovom trenutku znači prvo mjesto, čvrsto prvo mjesto, ali ništa više od toga. Idemo utakmicu po utakmicu, još nije završena ni polusezona, ova prednost do pauze može da se smanji, ali i da se dodatno poveća”.

Prvi put u istoriji manji podgorički klub vjerovatno će osvojiti jesenju titulu, od čega ga dijeli samo formalnost nakon pobjede u Petrovcu.

“Još smo daleko od titule, iako ne bježimo od nje. Mislim da je Rudar i dalje naš najozbiljniji tim, koji se nalazi u krizi rezultata, ali smo svjesni da svakog momenta može da je prebrodi. Ne treba zaboraviti ni Budućnost, koja se dobrom serijom rezultata približila vrhu”, smatra Šćepanović.

Na vrhu je, ipak, Mladost.

“Prije početka sezone smo zacrtali plasman u Evropu kao naš glavni cilj i ostajemo pri tome. Govorili smo i da ćemo pokušati nešto više od toga ako nam se ukaže šanse. Evo, ukazala nam se, i mi smo je objeručke prihvatili”.

Ekipa Nikole Rakojevića želi titulu.

“Nema maski, želimo da iskoristimo šansu koja nam se ukazala, želimo da se dodatno pojačamo na polusezoni, želimo da budemo prvi i na kraju. Krasi nas nevjerovatna hemija u timu, odlična komunikacija između uprave, stručnog štaba i ekipe, sve to daje rezultat na terenu”.

Sjajnu pobjedničku seriju Mladosti nije prekinula ni dvonedjeljna pauza zbog obaveza reprezentacije, ni teško gostovanje Petrovcu. Podgoričani su pod Malim brdom upisali sedmu uzastopnu pobjedu, vezali 11. meč bez poraza.

“Mislim da smo odigrali jednu od najboljih partija do sada, iako smo gubili od starta. Nadigrali smo, nadtrčali rivala, pokazali i snagu i karakter da preokrenemo rezultat”, dodaje Šćepanović, koji igra sezonu karijere, sada, u 33. godini:

“Žao mi je što sam promašio penal u finišu, ali dobro je što to nije uticalo na rezultat. Ide mi dobro, kao i cijelom timu, samo da potraje tako”.

Serija derbija u posljednja dva kola

Dva posljednja kola jesenjeg dijela sezone donose i seriju derbija, a prednost Mladosti od šest bodova u odnosu na Rudar, te devet u odnosu na Budućnost, biće na ozbiljnom iskušenju. Lider, međutim, ima dobru šansi i da uveća prednost, posebno zbog toga što oba meča igra na domaćem terenu - naredne subote protiv Bokelja, a potom i gradski derbi protiv Budućnosti.

U međuvremenu, i Budućnost može da „pomogne” Mladosti, jer naredne subote dočekuje Rudar, koji završava polusezonu gostovanjem Sutjesci, kraj Bistrice.

“Dosta toga može da se promijeni do kraja jeseni. Igramo oba meča kod kuće i pokušaćemo da još povećavamo prednost”, kaže Šćepanović.

U međuvremenu, Mladost će pokušati da napravi podvig protiv Bokelja u Kotoru (srijeda) i nadoknadi 0:2 sa domaćeg terena, u četvrtfinalu Kupa.

Bonus video: