Dečić bunkerom do boda, Lovćen broji dane bez pobjede kod kuće

0 komentar(a)
Dečić, Foto: Filip Roganović
Dečić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.11.2015. 13:12h

Fudbalska matematika je jednostavna – zbir dvije nule je velika nula. Dečić je na Cetinje došao po bod i uzeo ga je, ostavljajući Lovćen da i dalje broji dane bez trijumfa na Obilića poljani.

Sada ih je 83 – posljednji put, „crveni“ su u prijestonici slavili trijumf 29. avgusta.

"Lovćen je imao posjed lopte, ali nam je objektivno jednom ili dva puta ozbiljno zaprijetio. Na drugoj strani, ni mi se nismo pretrgli da napravimo nešto u napadu – komentar trenera gostiju Fuada Krkanovića sažeo je svu suštinu jalovih 90 minuta na Obilića poljani.

Jesu domaći pritiskali i pokazali više želje da izmjene rezultat, ali uvijek im je nešto nedostajalo – ili posljednji pas, ili bi napadači kasnili na korisne centaršuteve, ili bi u posljednji čas ispred njih pokupili loptu sigurni štoperi rivala Mihailović i Dedić.

Kao da su „crveni“ bili obazrivi prema svom nekadašnjem čuvaru mreže Peroviću, koji je prošao neokruznut. Bukvalno, Cetinjani nisu ni jednom šutnili u okvir gola koji je čuvao, a najozbiljniji udarci Jablana (59) i Đalca (61) završili su preko prečke.

Gosti su čekali kontre, a opasni su bili u 57. minutu, kada je šut Lazarevića zaustavio Petković...

"Bili smo kvalitetniji rival, ali nismo bili dobri u završnici. Falio nam je završni pas", kazao je poslije utakmice šef struke Lovćena Dragan Đukanović, čiji tim je ostao na pretposljednjem mjestu.

Lovćen – Dečić 0:0

Cetinje - Stadion: na Obilića poljani. Gledalaca: 300. Sudija: R. Pajović (Podgorica). Pomoćnici: D. Mrgunović i V. Đuranović (oba Podgorica). Žuti kartoni: Radović, Tiodorović (Lovćen), Đukić, Adžović (Dečić). Crveni karton: Tiodorović u 90. minutu (Lovćen).

Lovćen: Petković, Radunović, Martinović, Tatar, Rogošić, Flavio (od 88. M. Draganić), Tiodorović, Radović (od 66. N. Draganić), Đalac, Vujanović (od 78. Vujović), Jablan.

Dečić: Perović, Tuzović, Dedić, Mihailović, Božanović (od 88. Kruščić), Camaj (od 78. Anđušić), Pepić (od 66. Đukić), Padović, Ljuljđuraj, Lazarević, Adžović.

Bonus video: