Doktorat Jirgena Klopa: Liverpul razmontirao Siti na "Etihadu"

Čelsi je prekinuo niz od tri vezana poraza, Arsenal izgubio poslije šest kola, Lester ostvario četvrti uzastopni trijumf
0 komentar(a)
Liverpul, Foto: Reuters
Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.11.2015. 19:36h

Tridesetak dana su najvijači Liverpula čekali Jirgena Klopa da pokaže da ima budućnost na "Enfild roudu". Dočekali su derbi protiv aktuelnog šampiona i doktorsku disertaciju njemačkog trenera - "redsi" su razmontirali Mančester siti na njegovom terenu, postigli četiri gola, mogli makar još tri...

Mangala autogololm, pa Brazilci Kutinjo i Firmino nakon brazilskih akcija, donijeli su Liverpulu nevjerovatnih 3:0 nakon samo 32 minuta igre. Sve ostalo je bio samo dekor, već riješene predstave - sjajan gol oporavljenog Aguera za 1:3, pa pogodak Škrtela za 1:4.

"Osjećaj je perfektan! Igra nije bila perfektna, ali je bila vrlo dobra! Primijetio sam strast, a to je najvažnija stvar. Dobra vijest je da možemo još bolje od ovoga. U svlačionici, u poluvremenu, igrači kao da su bili iznenađeni što su poveli 3:0. U takvim situacijama treba da reaguju puno bolje", kazao je Njemac.

Nekadašnji trener Borusije je, međutim, tek na početku puta. Veliki klub iz grada Bitlsa uvijek je dobro igrao derbije, ali treba pobijediti Votford, Kristal Palas, Norič...

"Imamo kvalitet. Momci su se uvjerili da su bolji nego što mnogi ljudi misle", dodao je Klop.

Šampion je napravio veliki korak nazad i vratio se na treću poziciju. Iako je od vrha udaljen svega dva boda, u leđa gleda Lesteru i gradskom rivalu Junajtedu, a poravnat je sa Arsenalom.

"Teško je opisati i razumjeti ovakav poraz. Bili smo očajni i defanzivno i ofanzivno. Dali su nam četiri gola, mogli su još tri. Pokušaću da analiziram uzroke svega ovoga, trenutno ništa ne razumijem", kazao je Manuel Pelegrini.

Čelsi je prekinuo niz od tri vezana poraza, Arsenal izgubio poslije šest kola - to su hajlajti popodnevnog programa 13. kola Premijer lige, ali fudbaleri Lestera zaslužuju da budu heroji dana i dosadašnjeg toka sezone.

"Lisice" su slavile i u Njukaslu, ubjedljivo 3:0, i četvrtom uzastopnom pobjedom preuzele lidersku poziciju, na kojoj će i ostati ako Mančester siti ne savlada Liverpul u posljednjem meču subotnjeg programa.

A Lesterovu bajku priča napadač Džejmi Vordi, strijelac prvog gola na "Sent Džejms parku" - pogotkom na desetom uzastopnom meču, Vordi je izjednačio rekord Premijer lige u toj kategoriji, koji je do danas samostalno držao legendarni Rud van Nistelroj.

Jamie Wardie Fantastic Goal _ Newcastle vs... by giorgio-palamaru

Arsenal je neočekivano poražen od Vest Bromviča (2:1), iako je vodio od 28. minuta golom Žirua. Morison je izjednačio, a Arteta autogolom riješio meč već u prvom poluvremenu.

Čelsi je prekinuo seriju od tri vezana poraza, ali to je jedino dobro što se može izvući iz meča sa skromnim Noričom (1:0). Opet je Murinjov tim imao inicijativu, držao loptu, ali bio nekonkretan i bez prave ideje u napadu. Gol je postigao na "prevaru", nakon brzo izvedenog prekida Fabregas je lansirao Dijega Koštu, koji je efektno završio solo akciju.

Mančester junajted provukao se u Londonu, protiv Votforda. Golom Depaja Memfisa (nakon odličnog centaršuta Andera Herere) vodila je ekipa Luja van Gala do same završnice, ali je u finišu domaćin stigao do izjednačenja.

U 85. minutu je Markos Roho napravio penal (povukao je za dres Igala), koji je za Votvord realizovao Troj Dini.

Ipak, u prvom minutu sudijske nadoknade Dini je unio loptu u sopstveni gol u pokušaju da je izbaci i donio Junajtedu sva tri boda.

Rezultati

Mančester siti - Liverpul 1:4

Aguero 44, Mangala (autogol) 7, Kutinjo 23, Firmino 32, Škrtel 82.

Čelsi - Norič 1:0

Dijego Košta 64.

Everton - Aston Vila 4:0

Barkli 17,42. Lukaku 28, 59.

Njukasl - Lester 0:3

Vordi 45+1, Uljoa 62, Okazaki 83.

Sautempton - Stouk 0:1

Krkić 10.

Svonsi - Bornmut 2:2

Aju 28. Šelvi 39. (penal) - King 10, Gosling 26.

Vest Hem - Arsenal 2:1

Morison 35, Arteta 40. (autogol) - Žiru 28.

Votford - Mančester junajted 1:2

Dini 86. (penal) - Depaj 11, Dini 90+1.(autogol)

Bonus video: