Jesenje sunce još grije Mladost

Marko Šćepanović sa 10 golova sam na vrhu liste strijelaca Telekom 1. CFL
0 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2015. 12:31h

Nakon kiksa šampiona, ali i rušenja loše tradicije pod Malim brdom, Podgoričani su sve bliži osvajanju jesenje titule, jer bježe šest bodova Rudaru.

Meč je bio otvoren i sadržajan, lišen stereotipa rezultatskog značaja. Uspjeh Mladosti je tim veći što je stigla do sva tri boda i pored rano primljenog gola, ali i odbranjenog penala odličnog Gorana Vukliša.

Istini za volju, to se dogodilo kada su popularni „romantičari“ već imali prednost....

"Vrlo važna tri boda, ali daleko od toga da smo već jesenji prvaci. Pokazali smo karakter, vratili se iz minusa, znali kako da dođemo do trijumfa. Ova ekipa ima fizionomiju i pobjednički mentalitet", rekao je pomoćni trener Mladosti Srđan Nikić.

A publika još nije bila zauzela mjesta, a već je bilo 1:0. Pas Anđelkovića, osmim golom u prvenstvu preciznim udarcem u drugi ugao „potpisao“ je odlični Boris Kopitović.

Uslijedila su dva pokušaja sa daljine, prvo Vua kod domaćih, a potom Novovića kod gostiju - rezultat se nije mijenjao.

Ali, jeste poslije pola sata igre. Luka Pejović je u svom stilu zavrnuo loptu po zemlji za usamljenog Anđela Rudovića, koji je sa nekoliko metara preciznim udarcem postavio rezultat prvog dijela.

"Ušli smo u negativnu seriju, gol postigli u najbolje moguće vrijeme. Ali i dozvolili sebi luksuz da se gosti vrate do poluvremena. U finišu smo imali kolosalnu priliku za sva tri boda, ali je kazna brzo stigla", kazao je pomoćni trener Petrovca Đorđije Čolić.

Šansu utakmice Petrovčani su prokockali u 75. minutu. Napad je započeo Kajević, rezervista Ivan Mijušković lijepom loptom pogodio u glavu Kopitovića, koji je sa nekoliko metara glavom promašio gol. I kako to biva - surova kazna je stigla brzo.

Odlični rezervista Damir Kojašević uposlio je u srcu šesnaesterca majstora Marka Šćepanovića koji je rutinski donio prokret i sa 10 golova usamio se na vrhu liste strijelaca CFL.

Mogao je ovaj fubaler da se još jednom proslavi četiri minuta kasnije, ali je njegov penal briljantno zaustavio Vukliš.

Petrovac - Mladost 1:2 (1:1)

Petrovac - Stadion Pod Malim brdom. Gledalaca: oko 300. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica) . Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci: Kopitović u 2. minutu za Petrovac, Rudović u 32. i Šćepanović u 79. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Ćuković, Grbović, Marković, Redžović (Petrovac), Miloš Radulović, Miloš B. Radulović (Mladost).

Petrovac: Vukliš, Ćuković, Grbović, Golubović, Kopitović (od 80. Božović), Marković, Vu, Redžović, Kajević, Anđelković (od 66. Joboši), Kalačević (od 58. Mijušković).

Mladost: Mileta Radulović, Pejović, Lagator, Radusinović (od 46. Radulović), Raičević, Đurišić, Novović, Miloš Radulović (od 59. Kajašević), Lakić, Rudović (od 90+3 Kuč), Šćepanović.

Bonus video: