Šampion gubi korak za liderom

0 komentar(a)
Draško Božović, Foto: Filip Roganović
Draško Božović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.11.2015. 12:44h

Rudar gubi trku za jesenju titulu i postepeno se odvaja od šampionskog pehara, čemu kumuje i Iskra - nakon septembarskih 0:0 u Podgorici, prošlogodišnji drugoligaš zakinuo je prvaka i u Pljevljima (2:2).

Tačno četiri boda izgubili su izabranici Mirka Marića u duelima sa Danilovgrađanima, od ukupno šest, koliko od juče kasne za liderom, ekipom Mladosti.

Gosti su pod Golubinjom osvojili bod golom rezerviste Šahmana u 2. minutu sudijske nadoknade, a mogli su da odnesu i sva tri, pošto je u četvrtom minutu dodatka Kovačević propustio veliku priliku da odnese u Danilovgrad sva tri boda.

"Ovo je za nas kao poraz i svu odgovornost preuzimam na sebe. Najveći sam krivac što nismo dobili ovu utakmicu. Vrlo teško osvajamo bodove u posljednje vrijeme i narednih dana ću sjesti sa upravom kluba da vidimo šta i kako dalje", u jednom dahu je komentarisao Marić nakon meča.

Ovo je drugi put ove sezone da trener aktuelnog šampiona najavljuje razgivor sa upravom, da nagovještava odlazak - prvi put je to uradio poslije poraza od Mladosti u Podgorici u velikom derbiju.

Nastavio ili ne, tek pred Pljevljacima su dva teška, možda i ključna meča do kraja polusezone, oba u gostima - protiv Budućnosti u Podgorici naredne subote i Sutjeske u Nikšiću za 14 dana. Iskra je u Pljevljima nastavila sjajne igre na strani ove sezone - Danilovgrađani su gostovali osam puta i doživjeli su samo dva poraza.

Činilo se juče da su na putu trećeg, kada je Rudar u 44. minutu, sjajnim volej-udarcem Ivana Markovića, poveo 2:0. Pljevljaci su prije toga od starta imali vođstvo, golom Đurića iz 6. minuta na povratnu loptu Reljića.

No, gosti se nisu predavali, što im se isplatilo u nadoknadi - prvog, pa drugog poluvremena.

Danko Kovačević je u 46. minutu prikucao loptu u mrežu nakon slabe reakcije odbrane domaćih, da bi Šahman u 92. šutem uz „devijaciju” Sopa postavio konačnih 2:2.

"Potpuno smo zasluženo osvojili bod, mogli smo i do pobjede, ali nismo uspjeli. Čestitao bih mojim momcima na borbenoj igri, imali smo svoje prilike u drugom poluvrmenu, mislim da smo oštećeni za jedanaesterac, ali ne mogu da tvrdim dok ne odgledam snimak. Ovo su utakmice zbog kojih publika dolazi na stadion, kazao je nakon utakmice trener gostiju Goran Jovanović.

Rudar - Iskra 2:2 (2:1)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca oko 500. Sudija Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane) i Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Đurić u 7. i Marković u 44. za Rudar, a Kovačević u 45+1. i Šahman u 90+1. za Iskru. Žuti kartoni: Damjanović, Đurić (Rudar), Kovačević, Krastović (Iskra).

Rudar: Radanović, Noma, Đurić, Sopo, Tomašević, (od 66. Knežević), Jovanović, Božović (od 61. Brnović), Damjanović, Marković (od 87. Vuković), Reljić, Vlahović.

Iskra: Lakićević, Kosović, P. Vuković, Novović (od 25. Kasalica), Kovačević, Savićević (od 77. Obagbemiro), Đuranović (od 46. Šahman), D. Vuković, Krastović, Kalezić, Goto.

Bonus video: