Labudova pjesma velikog majstora

EURO 2016. biće definitivno Ibrina „Labudova pjesma” u dresu reprezentacije Švedske.
0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.11.2015. 10:29h

Mundijal bez mene nije za gledanje - u svom stilu je govorio Zlatan Ibrahimović uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. Švedska je tog novembra 2013. izgubila baraž dvomeč od Portugala, a Ibrahimović direktan duel sa Kristijanom Ronaldom.

A kada su još Šveđani u drugoj polovini posljednjih kvalifikacija izgubili trku sa Austrijom i Rusijom (morali su u baraž), činilo se da je veliki majstor iz Malmea na putu da propusti još jedno veliko takmičenje. Drugim riječima - da će se neslavno oprostiti od reprezentacije čiji je najslavniji član.

Ibra se, međutim, nije dao - sam je riješio skandinavski derbi protiv Danske. Iako u „zreloj” 34. godini, pokazao je da još puno toga može da ponudi.

"Sudbina je htjela da reprezentativnu karijeru završim na velikom takmičenju. Hvala svima na podršci i vidimo se u Francuskoj", kazao je jedan od najboljih švedskih fudbalera svih vremena nakon simultanke u Kopenhagenu (2:2).

Veliko takmičenje u zemlji u kojoj igra klupski fudbal, noseći dres Pari Sen Žermena, biće definitivno Ibrina „Labudova pjesma” u dresu reprezentacije Švedske.

"Bićemo tamo, što je samo po sebi magično. Da, to će biti moje posljednje veliko takmičenje i uzbuđen samo zbog toga. Dosta sam pričao. Više neću izlaziti u javnost ovim povodom. Neka sada moje noge pričaju", dodao je Ibra, koji se po završetku meča na „Parkenu” proslavio izjavom da je „cijelu Dansku poslao u penziju”.

"Mnogi su pričali da sam star i slab, ali to nije baš izgledalo, jel'da"?

Ibrahimović je dao 62 gola u dresu reprezentacije Švedske, na 111 utakmica. Naravno, apsolutni je rekorder - Sven Ridel je dao 49, Gunar Nordal 43, a Henrik Larson 37.

Samo 16 fudbalera u istoriji je postiglo više golova od njega u dresu reprezentacije, od kojih su samo petorica Evropljani.

Aktivan je samo jedan - Robi Kin, koji je u dresu Iraca dao 67 golova.

Bonus video: