Englezi bolji od Francuske u meču koji je ujedinio svijet

Albion je slavio rezultatom 2:0, ali scene koje su viđene na "Vembliju" možda su i najemotivnije ikada - spoljašnjost londonskog stadiona je bila u bojama francuske zastave, preko 90 hiljada navijača je uglas pjevalo "marseljezu"
8 komentar(a)
Engleska - Francuska, Foto: Reuters
Engleska - Francuska, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2015. 22:16h

Malo kome je bitan rezultat duela Engleske i Francuske.

Albion je slavio rezultatom 2:0, ali scene koje su viđene na "Vembliju" možda su i najemotivnije ikada - spoljašnjost londonskog stadiona je bila u bojama francuske zastave, preko 90 hiljada navijača, uglavnom domaćih, uglas je pjevalo "Marseljezu"...

Sve što se dešavalo na terenu bilo je u drugom planu - Engleska je pokazala da saosjeća sa francuskim narodom i naišla na simpatije čitave planete koja je sa nestrpljenjem gledala duel dvije sile.

Mladi Deli Ali je postigao prvi gol na meču u 39. minutu, a konačan rezultat je postavio Vejn Runi u drugom poluvremenu.

Bila je to dobra Engleska, javnost može da bude zadovoljna, iako je u ovoj utakmici igra zaista bila u drugom planu, jer ni Francuzi nisu bili spremni da odigraju pravi takmičarski meč nakon svega što se dogodilo u Parizu u petak veče...

Italija je remizirala sa Rumunijom u Bolonji (2:2), Poljska je bila bolja od Češke (3:1), istim rezultatom je Slovačka savladala Island, dok je Hrvatska nakon preokreta trijumfovala protiv Rusije u gostima.

Bilo je 3:1, a strijelci za "vatrene" su Nikola Kalinić, Marcelo Brozović i Mario Mandžukić.

A najavljeni derbi u Hanoveru između Njemačke i Holandije nije odigran, jer je policija dobila dojavu u mogućem terorističkom napadu. Na kraju se ispostavilo da je uzbuna bila lažna, a policija je oko dva sata prije početka evakuisala stadion iz bezbjednosnih razloga.

Ni najavljeni meč između Belgije i Španije u Briselu nije se odigrao. Razlog su, naravno, bezbjednosne mjere.

"U konsultaciji sa predstavnicima Fudbalske asocijacije Španije, odlučili smo da otkažemo utakmicu", saopštio je Fudbalski savez Belgije.

Bonus video: