Pogledajte ko su nezamjenjivi igrači kod Manćinija

ajveću minutažu nakon Handanovića ima Gari Medel, vezista koji je Manćinija (kako je i sam trener priznao) odmah osvojio nevjerovatnim karakterom
4 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2015. 19:14h

Roberto Manćini je u prvih 12 kola praktično u svakoj utakmici mijenjao tim, nerijetko je iznenađivao i formacijom, ali kada se napravi presjek dosadašnjeg dijela sezone jasno je da je trener Intera stekao bezgranično povjerenje u četvoricu igrača.

Tako je golman Samir Handanović na terenu do sada proveo svih 1.080 minuta, ali tako nešto je i očekivano ako se zna da je Slovenac nezamjenjiv među stativama.

Najveću minutažu nakon Handanovića ima Gari Medel, vezista koji je Manćinija (kako je i sam trener priznao) odmah osvojio nevjerovatnim karakterom.

Čileanac je bio štoper po potrebi ove sezone, a ukupno je sakupio 949 minuta, što znači da je u 12 kola prosječno u igri provodio 79.

Manćini je "betonirao" i tandem štopera - kada su zdravi i kada nisu suspendovani, Žoao Miranda i Hejson Muriljo su uvijek bili u srcu odbrane.

Kolumbijac je ukupno na terenu bio 776 minuta, Miranda 25 manje...

Više od njih dvojice igrali su Žofri Kondogbija (795), Ivan Perišić (780) i Mauro Ikardi (777), ali su oni znali da budu žrtve Manćinijeve taktike, kao u duelima protiv Rome ili Torina.

Stevan Jovetić jeste vjerovatno i najvažniji fudbaler u taktičkim zamislima Manćinija, ali ga Manćo do sada nije po svaku cijenu forsirao.

Crnogorski napadač je propustio dva meča zbog povrede (Fiorentina i Sampdorija), protiv Torina i Bolonje je čitav meč bio na klupi, a nijedan preostali u kojem je bio prvotimac (samo jednom je ušao kao rezerva) nije odigrao svih 90 minuta.

U deset utakmica, koliko je bio u protokolu, Jovetić je na terenu proveo ukupno 578 minuta.

Bonus video: