Ćurčić: Nadam se da sam ja najveći problem

1 komentar(a)
Radovan Ćurčić, Foto: Beta
Radovan Ćurčić, Foto: Beta
Ažurirano: 14.11.2015. 13:29h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić poslije ubedljivog poraza od Češke rekao je da se iskreno nada, za dobrobit srpskog fudbala, da je on najveći krivac i najveći problem.

"Do primljenog prvog gola, 17. minuta, imao sam utisak da držimo stvari pod kontrolom, ali ovo je četvrta-peta utakmica da primamo gol iz prvog udarca. To mora da ide na dušu jednom čovjeku. Iskreno se nadam da sam ja najveći problem i najveći krivac, za dobrobit srpskog fudbala. Volio bih da je promena selektora to što će naš fudbal pokrenuti na bolje", izjavio je Ćurčić na konferenciji za medije poslije prijateljskog meča u Ostravi.

Na konstataciju srpskih novinara da nije baš on najveći problem i da je evidentno da igrači jedno lice pokazuju u klubovima, a drugo u reprezentaciji, Ćurčić je opet preuzeo krivicu.

"Ako su tako izgledali, onda sam ja isključivi krivac. Moj posao je da to dovedem u red, ne bih mnogo pričao o problemima, mislili smo da smo riješili neke stvari kada je sama igra u pitanju, ali očigledno je da nemamo dovoljno takmičarskog duha da jednu ovakvu utakmicu ne izgubimo na ovakav način. Ozbiljna i iskusnija ekipa ovu utakmicu bi privela kraju sasvim drugačije", konstatovao je Ćurčić.

Prema njegovim riječima, greške koje su pravljene su nedopustive.

"Za jednu ozbiljnu reprezentaciju koja želi da igra na ovakvom nivou, odigrali smo samo 20 minuta kako treba. Poslije prvog gola to nije ličilo na ono što smo želeli, napravili smo mnogo grešaka za jednu reprezentaciju koja pokušava nešto da napravi. Nije bilo ni strpljenja, u drugo poluvreme ušli smo da brzo damo gol, posle 2:1 opet smo kažnjeni. Veći dio nismo ličili na organizovanu ekipu. Sada smo svjesni realnosti i na nama da lociramo probleme", zaključio je Ćurčić.

Ivanović: Ovo nije normalno, opet iste greške

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović ocijenio je da je ekipa u debaklu protiv Češke (4:1) opet pravila iste greške.

"Počeli smo dobro i djelovalo je kao da imamo kontrolu utakmice, ali poslije toga ponovo nam se desilo ono naše kad izgubimo sistem. Česi su pokazali kako se kažnjavaju greške protivnika, a mi smo djelovali kao nonšalantna ekipa i bez ideje", izjavio je Ivanović novinarima u Ostravi.

On je dodao da igrači mnogo razgovaraju međusobno i da je nenormalno da se dešavaju takve oscilacije.

"U neke utakmice ulazimo kao favoriti, a ne bismo smjeli na to ni da pomislimo. Česi nemaju neki individualni kvalitet, a pobijedili su nas našim greškama".

Ivanović je stao u zaštitu Aleksandra Mitrovića, jer je, kako je naveo mlad igrač.

"On uvijek djeluje tromo i kao da ima višak kilograma. Njemu treba gol, podrška, ne treba ga kritikovati previše, bar ne medijiski, a mi ćemo mu unutar ekipe reći šta treba da radi", rekao je Ivanović.

Defanzivac Čelsija smatra da nije selektor problem.

"Mi smo na terenu i mi moramo da budemo tim na terenu. Više bih volio da smo izgubili i 7:1, ali da smo od prvog do 90. minuta djelovali kao tim, da defanzivno znamo šta želimo. Igrači su najvažniji u cijelom sistemu. Naravno da selektor želi da nas zaštiti i da je najodgovorniji, ali mi ne bježimo od odgovornosti", zaključio je Ivanović.

Matić: Ovako ni Mesi ne može da nam pomogne

Nemanja Matić najavio je danas mogućnost povlačenje iz nacionalnog tima ukoliko se nešto ne promijeni.

"Uvijek pokušavam da dam primjer, ali pojedinci to ne žele da vide. Ako treba, neću više da dolazim. Odnos pojedinaca prema dresu reprezentacije nije adekvatan i to ne samo na utakmici već od ponedjeljka kada smo se okupili. Ovako ni Mesi ne može da nam pomogne", rekao je Matić novinarima prilikom povratka iz Ostrave u Beograd.

On je otkrio da je posleij poraza od Češke (4:1) razgovarao sa selektorom Radovanom Ćurčićem.

"Rekao sam mu da više nema smisla da igram za reprezentaciju ako se nastavi ovako. Igrači treba da se zamisle i da shvate da ovo više nije do selektora, nego do nas samih i našeg odnosa. Ne treba da se lažemo", rekao je Matić.

Vezista Čelsija istakao je da je odnos pojedinaca neprihvatljiv, kako na terenu, tako i van njega.

"Interesuje me da li se pojedinci i u svojim klubovima pripremaju za utakmicu na isti način kao u reprezentaciji. Odnos nije dobar. Kada smo se za svoju g... plašili u Albaniji, onda smo sve radili kako treba", poručio je Matić.

Milošević: Izvinite, bio sam u zabludi, ostavke u najavi

Direktor reprezentacije Srbije Savo Milošević izvinio se navijačima zbog debakla u prijateljskom meču u Češkoj (4:1) i poručio da će sigurno biti velikh rezova, pa makar to počelo od njega i selektora Radovana Ćurčića.

"Dugujem veliko izvinjenje našoj javnost i medijima, ja prvi, jer smo bili u zabludi. Način na koji smo izgubili je užasavajuć, rekao sam igračima da nije sporno da se izgubi, ali nedopustivo je na ovakav način. Još jedan veliki poraz od koga ćemo se teško odbraniti. Moramo dobro da razmislimo šta i kako dalje", rekao je Milošević novinarima prilikom povratka iz Ostrave i Beograd.

On je dodao da razume Ćurčića, koji je krivicu za poraz od Češke pruzeo na sebe.

"Selektor je dobar i moralan čovjek, logično je što je to uradio. U narednim danima će biti riječi o krivici, ali odgovornost je njegova i moja. Sve što će se dešavati njemu, dešavaće se i meni. Ako ste mogli da pročitate njegove izjave, vidjeli ste da je to ostavka u najavi, isto važi i za mene. Posljednjih osam mjeseci tražio sam podršku za ovu ekipu, za sve što radimo, ali sada nemam argumente i ne mogu nikoga da uvjerim da je sve u redu".

Milošević je poručio da i dalje misli da je Ćurčić trenutno najbolje rješenje za klupu Srbije.

"Neke stvari će morati sigurno da se promijene, taman počeli od selektora i mene, jer ovako više ne ide. Očigledno je da ovaj tim nema snagu da iznese to što se traži od njih i da su korjenite promjene potrebne", rekao je Milošević.

Nekadašnji kapiten državnog tima nije želio da govori o krivici igrača, iako smatra da i oni snose dio odgovornosti za loše rezultate.

"Nisam neko ko će da pljuje po igračima i proziva pojedinačno, jeo sam taj hleb i znam da je težak. Svako od nas ima ogledalo kud kuće, dok sam igrao fudbal i sada kao funkcioner, nastojao sam da radim časno i pošteno kako bih mogao da se pogledam u ogledalo. Svako od njih bi trebalo to da uradi. Krivica igrača je dijelom nesporna, oni su toga svjesni, bili su i do sada svjesni. Žao mi je što nisu preponzali svoje greške", zaključio je Milošević.

Bonus video: