Njemački reprezentativci proveli noć na Stadionu Francuske

1 komentar(a)
Njemačka, Foto: Reuters
Njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2015. 11:27h

Njemački fudbalski tim proveo je noć između petka i subote poslije terorističkih napada u Parizu, na Stadionu Francuske umjesto u hotelu, rekli su danas predstavnici njemačke reprezentacije.

"Nismo željeli da rizikujemo i odlučili smo da se ne krećemo kroz Pariz već da ostanemo u svlačionicama", rekao je menadžer nemačke reprezentacije Oliver Birhof po dolasku na aerodrom u Frankfurtu.

Njemačka je sinoć igrala prijateljski meč protiv Francuske na stadionu u Parizu kada su u blizini ođeknule dvije snažne eksplozije, dok su se na više mjesta u francuskom glavnom gradu odigravali drugi napadi.

Njemačka selekcija je saznala za napade pošto su se fudbaleri vratili u svlačionice nakon prekida meča i evakuacije stadiona, rekao je Birhof.

Kako je rekao, igrači su bili šokirani i vrlo uznemirani.

"Informacije nisu bile sasvim jasne", rekao je Birhof i dodao da će članovi tima danas provesti dan sa svojim porodicama kako bi se odmorili.

Za sada se ne zna da li će Njemačka otkazati sljedeći meč protiv Holandije koji bi trebalo da se odigra u utorak.

"Odluka još nije donijeta, ali ja sam za to da se igra" rekao je vršilac dužnosti predsjednika Fudbalskog saveza Njemačke Rajnhard Raubal.

On je dodao da "ne treba dopustiti onim koji su nas napali, da budu pobjednici".

Bonus video: