Nikom nije do fudbala: Pobjeda Francuza u sjenci terorističkih napada

Navijači su nakon utakmice izletjeli na teren, ne želeći da napuste stadion kada su saznali šta se dešava kroz grad, a prije toga su, još u prvom poluvremenu kada se na stadionu čula detonacija, čak i zvižali i aplaudirali, vjerovatno ne znajući o čemu se zapravo radi
2 komentar(a)
Stadion Francuska, Foto: Reuters
Stadion Francuska, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2015. 23:15h

Olivije Žiru i Andre-Pjer Žinjak postigli su golove za Francusku u pobjedi nad Njemačkom od 2:0, ali se 13. novembar neće pamtiti po tome što su "trikolori" savladali svjetskog šampiona, već ga je obilježio - terostistički napad u blizini stadiona "Francuska" u Parizu.

Navijači su nakon utakmice izletjeli na teren, ne želeći da napuste stadion kada su saznali šta se dešava na ulicama Grada svjetlosti, a prije toga su, još u prvom poluvremenu kada se na stadionu čula detonacija, čak i zvižali i aplaudirali, vjerovatno ne znajući o čemu se zapravo radi.

Španija je savladala Englesku golovima Marija Gaspara i Santija Kasorle, Belgija je bila bolja od Italije u Briselu (3:1, pogoci Jana Fertongena, Kevina de Brujnea i Mičua Bačuaija), dok je Holandija slavila protiv Velsa (3:2).

Robert Levandovski je bio dvostruki strijelac u trijumfu Poljaka nad Islandom (4:2), a Srbija je još jednom veoma lošom partijom zaokružila 2015. godinu - tim Radovana Ćurčića je poražen od Češke u Ostravi rezultatom 4:1. Jedini pogodak za "orlove" djelo je Petra Škuletića.

Zanimljivo je bilo u Prištini, gdje su se sastali Kosovo i Albanija - i remizirali su (2:2).

Bonus video: