U zeničkoj magli, Bosanci i Irci postigli po gol i odložili odluku za Dablin

0 komentar(a)
BIH - Republika Irska, Foto: Reuters
BIH - Republika Irska, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2015. 21:57h

Ulog je bio preveliki, a želja za rizikom premala – u tvrdom i nesadržajnom prvom meču baraža za EURO reprezentacije Bosne i Hercegovine i Republike Irske igrale su 1:1, odloživši odluku za dablinski revanš.

„Zmajevi“ nisu bljuvali vatru, a „momci u zelenom“, iako oslabljeni brojnim suspenzijama i povredama, odradili su svoje, uvodeći duel, nakon dvadesetak uvodnih minuta totalne defanzive, u svoj spori ritam sa puno kontakata i prekida.

Komentar sa Tvitera pred poluvrijeme „Mi smo Irci, nama ne treba lopta“ najbolje ilustruje dobar dio susreta na Bilinom polju, koje je u drugih 45 minuta prekrila gusta magla.

Nakon više od pola sata traženja u nevidjelici, prvi su udarili Irci. Vezista Noriča Robi Brejdi solo akcijom je u pogodak pretvorio prvi udarac gostiju u okvir gola i izabranici Martina O`Nila u 82. minutu imali su velikih 1:0.

Robbie Brady Goal - Bosnia & Herzegovina 0 - 1... by Football--Live

Nisu ih zadržali. U kontraudaru, Edin Džeko je iskoristio prvu dekoncentraciju odbrambenog zida rivala i osmim potpisom u kvalifikacionom ciklusu obnovio nadu „zmajeva“ da će se domoći prvog učešća na Evropskom prvenstvu.

Edin Dzeko Goal - Bosnia & Herzegovina 1 - 1... by Football--Live

Revanš se igra u Dablinu u ponedjeljak.

Bonus video: