Jovetić: Nije loše nego očajno

Lako je pričati da imamo budućnost, da imamo ovo ili ono. To do sada nismo pokazali. Naravno da vjerujem u ovu ekipu i ove momke. Znam i da imamo kvalitet i duboko vjerujem da će Crna Gora kad-tad ući na veliku scenu - kaže Jovetić.
7 komentar(a)
Jovetić, Foto: Savo Pelević
Jovetić, Foto: Savo Pelević
Ažurirano: 12.11.2015. 20:41h

- Ne da smo loše završili godinu, već smo bili očajni - bile su prve riječi Stevana Jovetića nakon debakla od Makedonije.

As Intera je bio samokritičan.

- Sramota me, prvi preuzimam odgovornost. Nismo ličili na tim, nismo dobro stajali na terenu, igrali smo slabo.

Obaćao je da se ovo „više nikada neće ponoviti“, ali na pitanje šta se događa sa nacionalnim timom, ima li šanse i kako da se ekipa vrati iz ove izrazito negativne faze, odgovorio je:

- Rezultati su ti koji sve diktiraju, a mi ih nemamo. Neke utakmice smo odigrali dosta dobro, ali bilo je i mečeva gdje smo bili neprepoznatljivi. Ovo je bila šansa da se malo podignemo, da vratimo koliko-toliko povjerenje navijača i pokažemo da možemo, a završilo se ovako. Moramo da radimo mnogo, da se trudimo više, da igramo bolje. Očito nam mnogo toga fali da bismo ispunili neke ciljeve i ambicije - da odemo na veliko takmičenje.

Jovetiću floskula da „ovaj tim ima budućnost“ ne znači mnogo.

- Lako je pričati da imamo budućnost, da imamo ovo ili ono. To do sada nismo pokazali. Naravno da vjerujem u ovu ekipu i ove momke. Znam i da imamo kvalitet i duboko vjerujem da će Crna Gora kad-tad ući na veliku scenu - kaže Jovetić, naglasivši:

- Dok to ne ostvarim, ni ja neću biti ostvaren kao igrač!

Bonus video: