Branislav Ivanović: Ugledajmo se na Čehe

54 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Ivanović, Foto: Beta-AP
Branislav Ivanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.11.2015. 17:27h

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović izjavio je danas da bi selekcija Česke u budućnosti mogla da bude uzor srpskom timu, prije svega kada su u pitanju disciplina i odgovornost u igri.

Ivanović je na pitanje čeških novinara kako je moguće da Srbija sa toliko velikih imena u timu ne ide na Evropsko prvenstvo, a Česka, bez ijedne zvijezde, ide, rekao:

"Nama je najteže što nismo na EP jer znamo da imamo mnogo kvalitetne igrače. Ali, ne smijemo da gledamo u prošlost, treba da se ponašamo kao Česi, koji su bez zvučnih imena, ali koji su disciplinovana ekipa i kolektivno među najjačima u Evropi", rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Ostravi.

On je otkrio da su srpski fudbaleri u pripremi meča odgledali tri utakmice Češke i vidjeli ekipu koja igra disciplinovano i ofanzivno i defanzivno.

"Djeluju mnogo kompaktno, tvrdo, protiv njih je potrebno mnogo trčanja, dugo ne mijenjaju sistem igre. Možda ne zvuče atraktivno, ali su protivnik za svaki respekt", naveo je Ivanović.

Sa kapitenom se složio i selektor Radovan Ćurčić, koji je ocjenio da su Česi najbolja moguća provjera u ovom trenutku i da je srpski tim upravo zbog snage izabrao takvog rivala.

"Pokazali smo želju da se izmjerimo sa njima i da vidimo trenutno gdje su naši kvaliteti, a gdje su greške. Iz ovog meča možemo da dobijemo mnogo, svaka utakmica je dobitak. Šta možemo da izgubimo? Ne vjerujem da možemo puno, samopouzdanje u ekipi je poraslo, naročito poslije Albanije" - poručio je Ćurčić.

Prijateljska utakmica između Češke i Srbije igra se u petak od 20 sati i 30 minutana stadionu "Vitkovice arena" u Ostravi.

Bonus video: