Totalni mrak crnogorskog fudbala

Odavno je očigledno da je riječ o dubokoj krizi fudbalskog identiteta, a da je za to, po svim fudbalskim nepisanim pravilima, krivac čovjek koji stvara ekipu i vodi je. Vjerovatno nije ni prije ovog meča bilo dileme, ali ako je i bilo, više ne bi smjelo da je bude - Crnoj Gori je potreban novi lider, novi selektor!!!
0 komentar(a)
Makedonija - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Makedonija - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2015. 19:04h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je poražena od Makedonije 4:1 u posljednjem meču u 2015. godini. Makedonci su vodili 4:0 (het-trik napadača Palerma Trajkovskog), poraz ublažio Jovetić.

Tužna slika nacionalnog tima na, po svemu sudeći, oproštaju Branka Brnovića. Odavno je očigledno da je riječ o dubokoj krizi fudbalskog identiteta, a da je za to, po svim fudbalskim nepisanim pravilima, krivac čovjek koji stvara ekipu i vodi je. Vjerovatno nije ni prije ovog meča bilo dileme, ali ako je i bilo, više ne bi smjelo da je bude - Crnoj Gori je potreban novi lider, novi selektor!

Tok meča

88. min: Jovetić smanjio na 4:1 - snažan i precizan šut sa 20-ak metara u donji lijevi ugao.

Dva najubjedljivija poraza Crna Gora je do sada doživjela upravo rezultatom 4:0 - od Ukrajine i Rumunije.

Makedonija je na 10 utakmica u kvalifikacijama za EURO dala šest golova, od čega tri Luksemburgu, od koga je izgubila u gostima. Pobjeda nad Luksemburgom u oktobru prošle godine je jedina u kvalifikacijama i ujedno posljednja koju je ostvarila makedonska selekcija. Eto od takvog tima Crna Gora gubi 4:0.

64. min: Još jedan šamar - 4:0 za Makedoniju. Het-trik Trajkovskog, koji je ostao sam ispred Poleksića, naklon neuspjele ofsajd zamke i rutinski ga savladao.

63. min: Prvi izlet Makedonije na polovinu rivala u drugom dijelu - Nestorovski je šutiraio pravo u Poleksića.

57. min: akcija Vučinića i Bećiraja, završena udarcem Bećiraja preko gola sa desetak metara.

51. min: Crna Gora je umalo smanjila. Bećiraj je zahvatio loptu koju je odbio golman Makedonije, ali je tukao pored lijeve stative sa 20-ak metara.

48. min: Pokušao je Jovetić, lako za Dimitrievskog.

Počelo je drugo poluvrijeme. Ušli Vučinić, Zverotić i Mandić, umjesto Marušića, Boljevića i Rodića.

Sprema se Vučinić, ali nije bitan pojedinac, nije važno sada šta će se dogoditi u drugom poluvremenu.

Nema kraja agoniji crnogorskog fudbala. "Sokoli" su pred debaklom u Skoplju, od selekcije koja je u nedavno završenim kvalifikacijama za EURO gubila i od Luksemburga, koju na domaćem terenu prati 500 ljudi. Crna Gora gubi 3:0 od ekipe od koje je - bez najmanje dileme - mnogo bolja, na papiru, a pokazala je to i na terenu, u prvih 20-ak minuta.

41. min: Više nema riječi da se opiše stanje crnogorske reprezentacije. Makedonija vodi 3:0!!!! Brza akcija domaćih, kontru nije uspio da spriječi Rodić, Tričkovski za Trajkovskog koji je sa peterca ubacio loptu u gol.

37. min: Agonija se nastavlja - Makedonija - Crna Gora 2:0, Trajkovski iz penala. Prethodno je Boljević srušio Ibraimija.

34. min: Makedonija vodi. Ibraimi je šutirao, Poleksić odbio loptu u sredinu, pravo na nogu kapitenu Vanču Šikovu, koji je pogodio praznu mrežu.

30. min: Jovetić je sa 25 metara opasno šutirao, brani Dimitrievski.

Period igre u kome je Crna Gora izgubila organizaciju sa početka meča. Mnogo grešaka sa obje strane, loš fudbal u Skoplju.

Sablasno izgleda, inače, veoma lijep stadion "Filip II", na kome će se 2017. godine igrati Super kup Evrope. Jedva 500 ljudi na 35 hiljada sjedišta. Teren je, takođe, u lošem stanju.

19. min: Prva opasnija akcija Makedonije, nakon što su ispali vezni igrači Crne Gore, ali Baša je stigao na vrijeme da zatvori.

Crna Gora bolja, igra se na polovini Makedonije, vidi se da su gosti kvalitetniji.

13. min: Crna Gora igra bolji fudbal na početku, još jednu šansu imao je Bećiraj nakon ubačaja Savića sa desne strane, ali nije uspio da dobro zahvati loptu.

11. min: Prvi pokušaj domaćina, Ibraimi je sa 30 metara testirao Poleksića.

7. min: Prva velika šansa za Crnu Goru. Golman Dimitrijevski je krajnjim naporom odbranio šut Bećiraju, natrčao je Savić, ali je pucao pored gola.

Počela je utakmica!

Prijatno vrijeme u Skoplju, pred izuzetno malim brojem gledalaca.

Stevan Jovetić se "oslobodio" osmice i u reprezentaciji, u kojoj je, baš kao u Interu, zadužio desetku.

Sastavi timova:

Makedonija: Dimitrijevski, Ristovski, Šikov, Mojsov, Žuta, Grigorov, Stjepanović, Ibraimi, Trajkovski, Tričkovski, Velikovski.

Crna Gora: Poleksić, Savić, Baša, Tomašević, Boljević, Vukčević, Rodić, Marušić, Jovetić, Bećiraj.

Bonus video: