Sedam fudbalskih zanimljivosti

2 komentar(a)
Arsen Venger i Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Arsen Venger i Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2015. 17:19h

Nijedan engleski menadžer nije osvojio titulu u Premijer ligi, koja je osnovana 1992. godine. Najtrofejniji je Škotlanđanin Aleks Ferguson sa 13 trofeja, Francuz Arsen Venger i Portugalac Žoze Murinjo osvojili su po tri, a Keni Dagliš (Škotska), Karlo Anćeloti (Italija), Roberto Manćini (Italija) i Maurisio Pelegrini po jednom su bili šampioni.

Nijedan igrač Barselone nije imenovan za fudbalera mjeseca u španskoj Primeri. Čak ni Mesi. Fudbaler mjeseca bira se od septembra 2013.

Serhio Aguero nikada nije izabran u najbolji tim sezone u Premijer ligi.Za „građane“ je u četiri sezone postigao 84 premijerligaška gola.

Ronaldo nikada nije osvojio Ligu šampiona. Pravi Ronaldo. Ni sa PSV-om, ni sa Barsom, ni sa Interom, Milanom, Realom...

Volfsburg je imeo trenera koji se zvao Volfgang Volf (u prevodu: Vuk Vuković). Vodio je tim od 1998. do 2003. godine.

Da je kojim slučajem u sezoni 2013/2014 golman Bajerna Manuel Nojer propustio u mrežu sve šuteve na gol svog tima u mečevima Bundes lige, Bavarci bi i dalje imali dovoljno bodova (42) da izbjegnu ispadanje i plasraju se na desetu poziciju.

Lusail, katarski grad u kome će se otvoriti i zatvoriti Mundijal 2020. godine – još ne postoji. Tačnije, postoji samo u građevinskim planovima.

Bonus video: