Lazar Carević trenira sa Gvardiolom!

Pep Gvardiola je više puta dolazio u Crnu Goru da posmatra 16-godišnjeg prvog golmana Grblja i mlade selekcije Crne Gore
256 pregleda 17 komentar(a)
Lazar Carević, Foto: Facebook
Lazar Carević, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.11.2015. 12:50h

Golman mlade fudbalske selekcije Crne Gore Lazar Carević trenira kod Pepa Gvardiole! Ništa čudno, reklo bi se.., ali ta vijest proširila se brzinom svjetlosti kroz najprestižnije svjetske medije. Razlog su godine Carevića, koji ima tek 16 godina.

A prvog golmana Grblja i mlade fudbalske selekcije, Carevića, na "Alijanc areni" primijetili su novinari tiražnog njemačkog Bilda, a onda su vijest preniejli ESPN i ostali vodeći svjetski mediji.

"Bajern je na putu da pobijedi konkurenciju u dovođenju Carevića, zahvaljujući prijateljstvu njegovog menadžera Damira Radončića i Pepa Gvardiole, koje datira još od 2004. godine, kada je, sada jedan od najvećih trenera bio igrač Al Ahlija, a Radončić rukometaš u Kataru. Gvardiola je iskoristio prijateljstvo da tokom reprezentativne pauze trenira sa Carevićem", tvrdi Bild.

Njemački list navodi i da Bajern odavno prati Carevića koji je prošao sve mlađe kategorije crnogorskog nacionalnog tima, te da sa 16 godina već brani za mladu selekciju a na pragu je pozivu i u seniorski tim "hrabrih sokola". Zato su skauti Bajerna bili u avgustu u Austriji na prijateljskom duelu reprezentacija do 17 godina između domaćina i Crne Gore.

Bild navodi i da su za golmana Grblja, koji je ove sezone nastupio 11 puta u Telekom 1. CFL-u, a prošle je upisao šest nastupa u našoj Prvoj ligi, zainteresovani Barselona, Ajaks...

ESPN dodaje da je Carević visok 195 centimetara i da ima izuzetan raspon ruku, te da je Pep Gvardiola dolazio i u Crnu Goru da ga posmatra.

Istinitost informacija Bilda na svom fejsbuk profilu potvrdio je i sam Carević, koji je postavio fotografiju sa treninga u Bajernu.

Prema najnovijim informacijama Bilda, Gvardiola je posmatrao trening Carevića i rezervnog golmana Bajerna Toma Štarke sa trenerom golmana Tonijem Tapalovićem, dok su ostali igrači radili u teretani. Bild tvrdi da je Gvardiola bio oduševljen sa radom oba golmana.

Bonus video: