Bekenbauer odbija javno da govori o Mundijalu 2006. godine

0 komentar(a)
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.11.2015. 17:16h

Legendarni njemački fudbaler Franc Bekenbauer odbija da javno govori o skandalu oko Svjetskog prvenstva 2006. godine, saopštio je danas njegov menadžment.

"Franc Bekenbauer je na raspolaganju nadležnim oraganima i stoga ne želi da priča u javnosti o Svjetskom prvenstvu 2006. godine", navodi se u saopštenju njegovog menadžmenta.

Bekenbauer, koji je tada bio predsjednik Organizacionog odobra, ključna je figura u aferi oko kandidature Njemačke za domaćina Mundijala 2006. godine.

Njemački Zidojče cajtung je juče objavio da je istragom povodom ove afere utvrđeno da je postojao ugovor između Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) i Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Ugovor je navodno trebalo da bude sklopljen 2000. godine, neposredno prije glasanja o domaćinu Mundijala, a njime se Fifi garantuju "sveobuhvatne usluge DFB". Ugovor nije predviđao finansijsku korist za bilo koju stranu.

Prema informacijama Zidojče cajtunga, za taj ugovor je u Fifi bio zadužen bivši predsjednik Fudbalskog saveza Severne i Centralne Amerika i Karipskih država (CONCACAF) Džek Vorner, a s druge strane Bekenbauer.

Bekenbauer je krajem oktobra potvrdio da je bilo grešaka prilikom kandidature Njemačke za organizaciju Svjetskog prvenstva 2006. godine, ali je odbacio optužbe da je bilo kupovine glasova.

Prije dva dana predsjednik DFB Volfgang Nirsbah podnio je ostavku zbog tvrdnji da je bio umiješan u kupovinu organizacije Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Bonus video: